Уникална разработка на смарт часовник – CARDIVASC, с функции за отчитане на пулса, кръвното налягане и кръвната захар на ученици от НПГ“Д.Талев“ –Г.Делчев удостоена с награда

На специална церемония, която се проведе в Агенция „София“ , JA България и NN България наградиха победителите в деветото издание на международното състезание „Социални иновации” (Social Innovation Relay). Eкипите получиха награди и поздравления от главния изпълнителен директор на NN България, г-н Николай Стойков, и от изпълнителния директор на Джуниър Ачийвмънт България, г-жа Милена Стойчева.

На второ място в националния финал е екип “DDN” – Дара Попова, Димитър Янев и Надежда Попова от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“, Гоце Делчев, с учител Златка Пейчева и бизнес ментор от NN България, Катя Димитрова.

„Поради големия брой жертви на сърдечно-съдови заболявания и диабет, ние решихме да разработим устройство, което да предотвратява здравословни инциденти“ – споделя екипът. Учениците са разработили смарт часовник – CARDIVASC, който разполага с функции за отчитане на пулса, измерване на кръвното налягане и кръвната захар, като при проблем с жизнените показатели ще се уведомяват личния лекар и бърза помощ, а чрез GPS ще се локализира мястото на пациента.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене