Фестивалът „На армане с тъпане“ ще разтърси Разлог с танците си

Осмият фестивал „На армане с тъпане” ще се проведе на 29 юни в град Разлог. В музикалното събитие ще участват над 800 танцьори от всички краища на България. Танците започват в 10.30 часа на централния площад в града.

От 17.00 часа на площада ще започне концерт, посветен на 10-годишния юбилей на Танцов клуб „Мехомия“, с ръководител Данаил Атанасов, и Смесена група за градски фолклор „Гердан“ към НЧ „15.IX.1903-1909г.“, с ръководител Петър Коков.

Фестивалът води в Разлог стотици нашенци и чужденци. Зрителите за пореден път ще се насладят на непреходността на красотата на българския народен танц и финеса и грацията на изпълнителите. Те ще могат също да поиграят български народни хора. Планините Рила и Пирин ще бъдат огласени от музика и разтърсени от народни танци. Всяка година фестивалът се провежда с много настроение. Пъстротата на народните носии съпровожда танцовото надиграване. Всяка група ще изпълни традиционни хора от своя район, след което всички участници съвместно ще изпълнят традиционни български хора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене