Министъра на МРРБ Петя Аврамова на парламентарен коттрол в пегък огвори на зададените й въпроси от депутата Aлександър Мацурев, един от който бе за пътя Симитли – Гоце Делчев – ГКПП „Илинден“

Относно зададеният въпрос, министър Аврамова от парламентарната трибуда разясни, че в момента се извършва почистване на пътното платно от инертни материали, оформяне на земни изкопи, косене, кастрене и изсичане на излишна растителност по пътния банкет, което ще осигури видимост и комфорт. Въпреки това, тя подчерта, че Агенция „Пътна инфраструктура“ ще насочи средства и ресурс за още ландшафтни дейности по този пътен участък.

Преди няколко дни е поставена хоризонтална маркировка от Симитли до Банско.

Предвидено е и поставяне на маркировка от Банско през гр. Гоце Делчев до границата с Република Гърция, което трябва да се случи до края на м. септември, за което има осигурен финансов ресурс, заяви още министър Аврамова в отговор на зададеният й въпрос от депутата Александър Мацурев.

Съгласно регистрите на МВР за места с повишена концентрация на ПТП е констатиран конкретен участък от път II-19 на 52 км от него, за който предстои анализ и предприемане на действия за по-доброто му обезопасяване зопълни още министърката.

Вторият ми парламентарен въпрос към министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова касаеше второкласен път II-19( Симитли-ГККП Илинден), който е част от републиканската пътна мрежа, преминаващ изцяло по територията на Област Благоевград.

Той съдържаше две конкретни запитвания към нея:

  1. Какви превантивни действия предвижда МРРБ за обезопасяване, почистване и ограничаване на скоростта на пътя, с което ще се гарантира животът и здравето на гражданите, които преминават и живеят по този пътен участък?
  2. Предвижда ли се полагане на допълнителна маркировка на пътното платно в населените места и т.н изкуствени неравности?

Бях провокиран да попитам това, защото като народен представител, избран от 1 МИР Благоевград, многократно ми е  сигнализирано от граждани живущи и минаващи през този район, че са налице сериозни предпоставки за пътни инциденти, поради превишаване на допустимата от закона скорост, непочистени участъци от пясък по платното за движение, буйна растителност по пътния банкет и т.н., за което министър Аврамова направи подробни разяснения,  коментира народният представител Александър Мацурев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене