Страшна трагедия почерни гърменските села Дебрен, Осиково и цялата община, погребаха 16 годишната Милядка Купенова

Страшна трагедия  почерни гърменските села Дебрен, Осиково и цялата община, погребаха 16 годишната Милядка Купенова, която се удави в р. Върбица край Момчилград

Днес в гърменското село Осиково погребаха 16 годишната Милядка Купенова.

Тя е една от двете девойки, които миналият ден се удавиха в река Върбица край Момчилград.

Милядка Купенова, която е родом от гърменското село Дебрен, но живее с майка си в село Осиково и другото удавило се момиче  били ученички в Средното мюсюлманско училище в Момчилград.

В денят на неописуемата трагедия те и техни съученички отишли да се разходят и  разхладят в безобиден на пръв поглед вир на река Върбица.

Докато се къпели, се появила водна змия и момичетата се паникьосани и уплашени, хукнали да бягат, но се подхлъзнали на камъните, загубили равновесие и потънали във водата.

Телата на двете девойки бяха извадени сравнително бързо от реката, от водолази и служители на МВР Момчилград, но и двете са се били удавили вече, коментират версията за трагедията в двете гърменски села Осиково и Дебрен.

След направените аутопсии, телата на починалите момичета са били предадени на близките им. Разследващите от Момчилград са категорични, че няма улики за извършено престъпление.

Днес цялото село Осиково, близки и приятели на удавилата се в река Върбица девойка и на баща й Измир Купенов от Дебрен се простиха с поредният млад живот отишъл си от този свят твърде рано.

Сред развода преди 6-7 години на родителите на починалото момиче – Фикрие от Осиково и Измир Купенов от Дебрен, девойката заживяла с майка си в Осиково. От там тя заминала да учи в Средното ислямско училище в Момчилград,  където изгуби съвсем крехкият си живот.

И двамата родители на момичето след развода си имат нови семейства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене