Свържете се с нас

Таблоид

Страшна трагедия почерни гърменските села Дебрен, Осиково и цялата община, погребаха 16 годишната Милядка Купенова

Публикувано

на

Страшна трагедия  почерни гърменските села Дебрен, Осиково и цялата община, погребаха 16 годишната Милядка Купенова, която се удави в р. Върбица край Момчилград

Днес в гърменското село Осиково погребаха 16 годишната Милядка Купенова.

Тя е една от двете девойки, които миналият ден се удавиха в река Върбица край Момчилград.

Милядка Купенова, която е родом от гърменското село Дебрен, но живее с майка си в село Осиково и другото удавило се момиче  били ученички в Средното мюсюлманско училище в Момчилград.

В денят на неописуемата трагедия те и техни съученички отишли да се разходят и  разхладят в безобиден на пръв поглед вир на река Върбица.

Докато се къпели, се появила водна змия и момичетата се паникьосани и уплашени, хукнали да бягат, но се подхлъзнали на камъните, загубили равновесие и потънали във водата.

Телата на двете девойки бяха извадени сравнително бързо от реката, от водолази и служители на МВР Момчилград, но и двете са се били удавили вече, коментират версията за трагедията в двете гърменски села Осиково и Дебрен.

След направените аутопсии, телата на починалите момичета са били предадени на близките им. Разследващите от Момчилград са категорични, че няма улики за извършено престъпление.

Днес цялото село Осиково, близки и приятели на удавилата се в река Върбица девойка и на баща й Измир Купенов от Дебрен се простиха с поредният млад живот отишъл си от този свят твърде рано.

Сред развода преди 6-7 години на родителите на починалото момиче – Фикрие от Осиково и Измир Купенов от Дебрен, девойката заживяла с майка си в Осиково. От там тя заминала да учи в Средното ислямско училище в Момчилград,  където изгуби съвсем крехкият си живот.

И двамата родители на момичето след развода си имат нови семейства.

коментара

Таблоид

Вътрешно отделение в санданската болница преустанови приема на пациенти

Публикувано

на

Вътрешно отделение на МБАЛ „Югозападна болница“ – Сандански стартира от вчера ремонтни дейности и преустанови приема на пациенти. Те се препращат болницата в Петрич.

Отделението по вътрешни болести в Сандански със завеждащ д-р Огнян Благоев ще стартира отново работа на 19 август.

От днес, 16.07.2019 г., пък възстановяват работа отделението по неонатология и родилно отделение в Сандански, което временно бе преустановило приема на родилки заради излизането на лекарите в отпуск. От днес екипът вече е на работа и няма да се налага бъдещите майки да бъдат пращани в болницата в Петрич.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Благоевградският Кауфланд отнесе 500лв. глоба!

Публикувано

на

Инспектори на ОДБХ-Благоевград глобиха хипермаркет Кауфланд в Благоевград за нарушение на Закона за храните. По време на Коледните празници те направили проверка в търговския обект, при която установили, че се предлагат бързо развалящи се храни – салати, съхранявани в хладилна витрина на щанд за свежи храни. На опаковката на храните били поставени етикети с информация за срока с минимална трайност с текст „най-добър до…“ и дата.

Етикетите не съответствали на изискванията на разпоредбите и инспекторите издали предписание да се актуализира информацията, написана върху тях относно срок на годност, като датата се предхожда от текст „Използвай преди“. Срокът за изпълнението на предписанието бил 1 месец.

През март 2019 година инспекторите отново отишли в Кауфланд, за да проверят дали установените нередности са коригирани. Предписанието не било изпълнено. Съставили акт за установеното административно нарушение в размер на 500лв. Управителят на „Кауфланд българия еоод енд ко“ КД обжалвал наложената санкция пред Районен съд Благоевград, но съдът потвърдил сериозността на констатираното нарушение и глобата./struma.com/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ