Свържете се с нас

Таблоид

Страшна трагедия почерни гърменските села Дебрен, Осиково и цялата община, погребаха 16 годишната Милядка Купенова

Публикувано

на

Страшна трагедия  почерни гърменските села Дебрен, Осиково и цялата община, погребаха 16 годишната Милядка Купенова, която се удави в р. Върбица край Момчилград

Днес в гърменското село Осиково погребаха 16 годишната Милядка Купенова.

Тя е една от двете девойки, които миналият ден се удавиха в река Върбица край Момчилград.

Милядка Купенова, която е родом от гърменското село Дебрен, но живее с майка си в село Осиково и другото удавило се момиче  били ученички в Средното мюсюлманско училище в Момчилград.

В денят на неописуемата трагедия те и техни съученички отишли да се разходят и  разхладят в безобиден на пръв поглед вир на река Върбица.

Докато се къпели, се появила водна змия и момичетата се паникьосани и уплашени, хукнали да бягат, но се подхлъзнали на камъните, загубили равновесие и потънали във водата.

Телата на двете девойки бяха извадени сравнително бързо от реката, от водолази и служители на МВР Момчилград, но и двете са се били удавили вече, коментират версията за трагедията в двете гърменски села Осиково и Дебрен.

След направените аутопсии, телата на починалите момичета са били предадени на близките им. Разследващите от Момчилград са категорични, че няма улики за извършено престъпление.

Днес цялото село Осиково, близки и приятели на удавилата се в река Върбица девойка и на баща й Измир Купенов от Дебрен се простиха с поредният млад живот отишъл си от този свят твърде рано.

Сред развода преди 6-7 години на родителите на починалото момиче – Фикрие от Осиково и Измир Купенов от Дебрен, девойката заживяла с майка си в Осиково. От там тя заминала да учи в Средното ислямско училище в Момчилград,  където изгуби съвсем крехкият си живот.

И двамата родители на момичето след развода си имат нови семейства.

коментара

Таблоид

В последния момент: Отмениха дългоочаквано мотосъбитие в Банско

Публикувано

на

Кметът Г. Икономов: „Публично заявявам, че съм готов да съдействам, включително с техника, за да се подготви събитието и нито един човек, който е планирал участие или просто посещение, да не бъде разочарован. Ако има желание, има начин. На ход са организаторите да заявят готовност за работа в оставащите часове“

Състезанието Three Mountains Hard Enduro Bansko 2019 е отменено, за разочарование на феновете и Федерацията по мотоспорт.

Ето какво доведе до отмяната. Организаторите е трябвало да подадат заявление за ползване на общински имот, какъвто е бившата казарма, което те са направили завчера следобяд. Още преди да подадат заявлението, те започнали работа по трасето, без да бъдат обезпокоявани. От Общината им било съобщено, че на следващия ден ще могат да продължат работа, след като се направи оглед на място с техен представител и зам. кмет от общината. Такъв бил направен днес преди обяд.

След огледа, представител на Федерацията позвънил на кмета на Банско Георги Икономов и попитал защо пречат на състезанието и че организаторите искат да го отложат. Кметът обяснил ситуацията, след което позвънил на Йордан Ковачев – организатор и председател на Дружинката, поел ангажимент да издаде разрешението в най-кратък срок. И то било издадено в 14ч. днес. Междувременно получил съобщение от него, че отменят състезанието.

По отношение на финансирането: договорът, който предхожда плащането, бил подписан от организаторите и представен в общината вчера. Плащането трябвало да бъде извършено днес. Но след разговор с представител на федерацията, кметът бил посъветван да не се превежда сумата, докато не се уточни провеждането.

В крайна сметка тези разногласия доведоха до отмяна на събитието. Ето как коментира ситуацията Георги Икономов:

„Винаги съм подкрепял спорта. Вярвам, че всяко събитие е важно за община Банско. Че трябва да обединяваме сили в името на осъществяването, а не да търсим причини за провала на което и да е мероприятие.

И към момента публично заявявам, че съм готов да съдействам, включително с техника, за да се подготви събитието и нито един човек, който е планирал участие или просто посещение, да не бъде разочарован. Ако има желание, има начин. На ход са организаторите да заявят готовност за работа в оставащите часове“, заяви Икономов с надеждата, че все пак събитието ще се състои.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Кметът Котев инспектира съвместно с представители на БФС и фирмата-изпълнител работата по ремонта на тренировъчното игрище към Стадион „Спартак“

Публикувано

на

Кметът на Община Сандански – Кирил Котев, в присъствието на председателя на ОС на БФС – Благоевград – Александър Кабзималски и представител на фирмата – изпълнител – Братан Братанов, инспектираха дейностите по реновацията  на тренировъчното игрище към Стадион „Спартак“.

По време на огледа стана ясно, че изкуствената настилка вече е произведена, която е една от най-висококачествените, покриваща всички изисквания на ФИФА. Град Сандански е третият град в България, който ще има инвестиция на БФС по програма „Fifa Forward“, което ще създаде максимален комфорт по време на тренировки и турнири, и ще стимулира децата и младежите да спортуват. Стойността на проекта е 420 хил. лв., като освен подмяната на целия терен, ще бъде ремонтирана дренажната и поливната системи, ще се подобри осветлението и ще се ремонтират оградите. След завършване на основата ще бъде инсталирана и новата настилка.

Кметът Котев изрази благодарността си към БФС, че са избрали Сандански за реализацията на проекта и са оценили възможностите и потенциала на града. Той подчерта, че старата настилка, която в момента се сваля, ще бъде използвана за други игрища – в IV ОУ „Св. Св. Козма и Дамян“, III ОУ „Христо Ботев“ и други футболни терени.

Председателят на ОС на БФС – Благоевград – Александър Кабзималски поздрави кмета Котев, че е успял да се пребори с другите градове, и че именно в Сандански, където растат таланти, ще се обнови и реновира тренировъчното игрище.

Представителят на фирмата – изпълнител – Братан Братанов благодари на кмета за вложените усилия град Сандански да има терен, който да покрие всички нужди на детско-юношеската школа и на мъжкия отбор на ОФК Вихрен.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ