Отборът на „Места“ се класира за финалите на Балканската купа в Слънчев бряг и има шанс да играе на световното първенство по минифутбол в Париж

Отборът на „Места“ се класира за финалите на Балканската купа в Слънчев бряг и има шанс да играе на световното първенство по минифутбол в Париж тази есен. Хаджидимовци стигнаха до тази фаза още в първото си участие в шампионата на една от столичните лиги. „Места“ завърши на върха в редовния сезон, а в баражите за Слънчев бряг записа още два успеха. В полуфинала надделя над „Ла Кампанела“ с 2:0 в оспорван мач, който се оказа по-труден от заключителния двубой. В главни герои се превърнаха юношите на ФК „Неврокоп“ (ГД) и настоящи състезатели на „Пирин“ (ГД) Стефан Терзиев и Иван Гушков, които се разписаха по веднъж.

В решителния мач „Места“ разгроми „Парадокс“ с 4:1, постигайки обрат. Отново на преден план излезе Ст. Терзиев, който отбеляза всички голове. Той наниза до момента общо 85 попадения, което му бе достатъчно да грабне голмайсторския приз от редовния сезон в лигата. Роденият в с. Ляски футболист и неговите съотборници получиха трофея и продължават подготовката си за предстоящия финал за Балканската купа от 28 до 30 юни.

„Имаме желанието да направим пробив след неприятните събития за футбола в нашия регион и за него да се заговори отново с уважение. Вижда се, че когато се обединим зад една кауза и я следваме неотлъчно, можем да постигнем успехи. Надяваме се и вярваме, че имаме шансове за мечтаното участие на световните финали в Париж. Сега продължаваме да тренираме до старта на мачовете от Балканската лига, където отиваме с настроение“, коментира капитанът на отбора Кирил Бозуков. Той и съекипниците му са с осигурен пълен пансион от организаторите, както ще бъде и ако се класират за първенството на планетата във Франция наесен.

Ст. Терзиев получава топреализаторския приз

„Места“ се представи убедително в баражите за Слънчев бряг.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене