Прогноза за времето – 22 юни (събота)

През нощта ще се изясни и утре ще е предимно слънчево и горещо с максимални температури в повечето места между 30° и 35°. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на места, главно в източната половина на страната и в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб северсеверозападен вятър. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Aнна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев – ще е предимно слънчево и максимална температура 33°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места по северното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури 30°-32°. Температурата на морската вода е от 24 до 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 24°, на 2000 метра – около 17°.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна – малко по-високо от средното за юни.

В неделя ще бъде предимно слънчево и горещо, с максимални температури достигащи, на места и надхвърлящи 35°. По-късно през деня на места в западната част от страната ще превали и прегърми.

В началото на следващата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста, около и след обяд, и преди полунощ и купесто-дъждовна облачност.  Ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. На места в понеделник явленията ще са по-интензивни, повишава се и вероятността за градушки. Вятърът ще е североизточен, в източната половина от страната – до умерен. По Черноморието ще се задържи почти без валежи и с високи температури – до 30°-32°, в останалата част от страната температурите временно ще се понижат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене