Изложбата „5×5“ събира петима съвременни български художници в галерията на Сидеров

Талантливите български художници Михаил Лалов, Николай Янакиев, Христо Йотов, Николай Алексиев и Валентин Ангелов представиха своята съвместна изложба, озаглавена „5×5“. Събитието се състоя в столичната галерия „Стил II“ на Волен Сидеров в четвъртък. Да уважат българските художници, дойдоха народни представители от АТАКА, редица общественици и хора на изкуството.

Петимата автори представят по пет свои картини, за които гарантират, че всяка от тях e оригинал, нарисуван лично от тях. А част от творбите вече са откупени.

„Имаме много гениални български художници, които не се показват”, каза Сидеров и посочи, че поема ролята на държавата, като организира такива изложби и дава трибуна на даровити творци.

„Това е моя страст, която удовлетворявам. Самият аз имам отношение към изобразителното изкуство като художник и фотограф”, каза политикът галерист.

Експозицията беше представена от адвоката, виден естет и ценител на изкуството Хари Харалампиев.

„Да притежавам правото да се докосна до сътвореното от Михаил Лалов, Николай Алексиев, Валентин Ангелов, Николай Янакиев и Христо Йотов, а заедно с това да споделя и видяното, е израз на висша привилегия и безценен нематериален подарък”, сподели пред събралото се множество Харалампиев.

По думите му това, което обединява петимата художници е неописуемият им талант. „Имам усещането, че това са творци-съмишленици. Майсторският рисунък на всеки поотделно очарова”, каза адвокатът.

Николай Янакиев благодари на Сидеров за отношението към него и колегите му, както и към изкуството. „Разбира се, и на Вальо Ангелов, защото ни организира”, допълни творецът.

„Събрахме се петима приятели от гимназията и от студентските години”, отбеляза художникът Михаил Лалов. Той е събрал свои творби от различни етапи в развитието си като художник, които желаещите могат да видят на столичната улица „Раковски” 183А.

Експозицията „5х5” на Лалов, Янакиев, Йотов, Алексиев и Ангелов ще остане в залите на галерия „Стил II” до края на юли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене