Свържете се с нас

Новини

Бакалов, докога ще тровиш Благоевград със закуски-боклуци?

Публикувано

на

Наша читателка сигнализира, че е щяла да отрови детето си със закуска закупена от обект на благоевградския бизнесмен-хлебар Димитър Бакалов. Ето какво сподели тя.

– Минавайки по ул. „Освобождение“ спрях  колата до закусвалня „Бакалов“. Взех две джумайки с кренвирш. Тук държа да кажа, че касова бележка не ми дадоха. Взех си джумайките и се качих в колата. След по малко от минута си бях вкъщи.

Тоест живеете наблизо?

– Да, на 300 метра от закусвалнята.

Кога разбрахте, че нещо не е наред със закуските?

– Прибрах се вкъщи и събудих детето. Сложих закуските на масата. Бяха доста топли, затова ги разчупих. Лъхна миризма на мърша… Погледнах и видях, че кренвирша е посинял, вътрешността му беше раздробена. Миризмата беше ужасна. Цялата стая се вмириса.

Какво направихте?

– Детето ми беше гладно… Събрах смрадливите джумайки и отидох пеша до закусвалнята. Подадох ги на продавачката и й казах, че смърдят на мърша.

Тя какво направо?

– Нищо. Прибра ги и ми върна парите – 2,20 лв. колкото си бях платила.

Какво направихте после?

– Отидох до баничарницата, която се намира на входа на магазина и взех банички. Прибрах се отново у дома, за да си нахраня детето. След това отидох на работа. Разказах за случката на колегите ми и те ме посъветваха да се свържа с вас, защото вие сте медия, която не премълчава подобни сигнали. Веднага ви писах и ви изпратих снимките. Тук държа да се знае, че закусвалнята е на метри от оградата на 6-то Средно училище „Иван Вазов“. Не се знае колко деца са яли от смрадливите джумайки.

Ние ще подадем сигнал в Областната дирекция по безопасност на храните – гр. Благоевград…

– И аз мислех да го направя… Бях много нервирана и исках да им покажа, че кренвиршите са им развалени. Исках да обърнат внимание, че продават закуски на деца. Те не дават касови бележки, а и им върнах закуските. Аз от там повече няма да купя нищо. Съветвам всички купили от тези закуски да се свържат с вашата медия, за да разкажат… А и не вярвам, че контролните органи си вършат работата. Преди години съм работила в хранителната сфера и съм ставала свидетел, как проверяващи са си затваряли очите за много нередности срещу някой лев и добра почерпушка. Не вярвам в институциите… Смятам, че е по добре родителите да видят снимките, които ви пращам.

Ако можете да се обърнете към собственика на закусвалнята, какво бихте му казали?

– Бакалов до кога ще тровиш Благоевград със закуски боклуци? Това бих го попитала, но да не забравяме, че той е собственик, може и да не знае какво се случва по обектите му. Аз пък за това като върнах закуските с телефона щракнах и жената, която ги продаваше…

Топ Преса веднага се свърза с  д-р Михаил Бащавелов – директор на Областната дирекция по безопасност на храните – Благоевград. ОДБХ – Благоевград упражнява своята дейност върху територията на цялата област с административен център Благоевград. Под обхвата й са районните офиси в градовете Благоевград, Сандански, Петрич, Разлог, Гоце Делчев, както и всички населени места на областта. Г-н Бащавелов разпореди проверка веднага, какво са установили се очаква да разберем.

 

 

 

 

 

коментара

Новини

Гривни за електронно наблюдение вече ще следят и лицата под домашен арест в Благоевградска област

Публикувано

на

Системата за електронно наблюдение  на правонарушителите вече е налична и на територията на областта. Тя е въведена в експлоатация със заповед на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерство на правосъдието,  а териториалните служби имат готовност да я прилагат.

Така наречените  „гривни за електронно наблюдение“   са с GPS система и се поставят на крака на лица с мярка за неотклонение „домашен арест“.

коментара

Продължете с четенето

Политика

В основата на отстраняването на Гуцанов като председател на БСП – Варна стоят множество фалшификации

Публикувано

на

Друг аргумент за сваляне на доверието бил, че Гуцанов капсулира структурата и се обгражда само с хора, които е назначил на работа в собствените си фирми и които за едната заплата са готови на всичко.

Множество фалшификации са оказват в дъното на отстраняването на Борислав Гуцанов като председател на БСП – Варна. Истината лъснала, когато той изпратил на „Позитано“ формуляри за членове на партийната структура, които са починали, не съществуват в системата ГРАО и формуляри на различни хора, но с една и съща снимка.

Гуцанов отдавна поддържа организации, в които има несъществуващи членове, за да може на база на тяхната надута численост да излъчва повече делегати на конференцията, която да го преизбира за председател, както и за делегати на конгреса. Документацията била черно на бяло и така лесно се установила измамата.

Друг аргумент за сваляне на доверието бил, че Гуцанов капсулира структурата и се обгражда само с хора, които е назначил на работа в собствените си фирми и които за едната заплата са готови на всичко.

От години не са тайна  и обвързаностите му с бизнес интереси във Варна, като за техните цели търгувал с гласовете на общинските съветници.

Нинова изтъкнала всичко това на среща с актива и заявила, че никой няма да повярва, че БСП е алтернатива, след като Гуцанов е част от модела на управление на Варна.

Приближените на градския лидер скочили на протест срещу председателя, но Изпълнителното бюро били безкомпромисни.

Запознати твърдят, че чашата на търпението на Нинова преляла, когато ѝ представили доказателства, че Гуцанов е бит и унижаван публично от представители на бизнеса на рожден ден, на който е присъствал и където му е търсена сметка за съмнителни финансови операции.

Нинова заявила, че това е абсурд, че това не може да е лицето на БСП във Варна и че ако БСП се яви така на местни избори, това ще е краят ѝ в морската столица./big5.bg/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ