Всички нови учебници на „Просвета“ за 4. и 10. клас са окончателно одобрени!

Последна оценка поставиха учителите за тази учебна година и тя е Отличен 6, но не на учениците, а на новите учебници на „Просвета“ за 4. и за 10. клас. Всички проекти бяха единодушно одобрени, първо – от МОН, а сега – и от преподавателите. Оценката „Приложим“ получиха както хартиените издания, така и техните електронни варианти. 

„И тази година по традиция „Просвета“ внесе най-много проекти и всички получиха високи оценки – съобщи Кина Андреева, главен редактор на издателската група. – Техните автори са доказани през годините специалисти. Те работиха по всички наши учебници от 1. до 4. клас, които се превърнаха в най-предпочитаните от учителите в цялата страна. Спечелихме и международно признание – поредицата „Голямото приключение“ на „Просвета Плюс“ бе отличена с наградата за най-добър комплект учебници в Европа на Международния панаир на книгата във Франкфурт. Нe по-малко добра и успешна е и „Чуден свят“ – другата ни поредица учебници за началния етап, която включва учебни комплекти и по три чужди езика – английски, немски и руски.“

За 10. клас издателска група „Просвета“ създаде 15 проекта по всички изучавани предмети, като за някои от тях има по два учебника, дело на различни авторски екипи. Те носят марката на „Просвета“, „Просвета АзБуки“ и „Просвета Плюс“ и напълно съответстват на новите учебни програми. За пръв път десетокласниците ще имат възможност да учат и по електронни учебници, които отговарят на най-високите европейски стандарти.

Разработени са и допълнителни учебни помагала по новата програма – тетрадки, сборници, работни листове, някои от които вече са на пазара и може да бъдат намерени в нашата книжарница или поръчани директно на сайта www.e-uchebnik.bg.

По новите учебници за 4. и 10. клас ще започне да се учи от следващата учебна 2019/2020 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене