Свържете се с нас

Таблоид

Всички нови учебници на „Просвета“ за 4. и 10. клас са окончателно одобрени!

Публикувано

на

Последна оценка поставиха учителите за тази учебна година и тя е Отличен 6, но не на учениците, а на новите учебници на „Просвета“ за 4. и за 10. клас. Всички проекти бяха единодушно одобрени, първо – от МОН, а сега – и от преподавателите. Оценката „Приложим“ получиха както хартиените издания, така и техните електронни варианти. 

„И тази година по традиция „Просвета“ внесе най-много проекти и всички получиха високи оценки – съобщи Кина Андреева, главен редактор на издателската група. – Техните автори са доказани през годините специалисти. Те работиха по всички наши учебници от 1. до 4. клас, които се превърнаха в най-предпочитаните от учителите в цялата страна. Спечелихме и международно признание – поредицата „Голямото приключение“ на „Просвета Плюс“ бе отличена с наградата за най-добър комплект учебници в Европа на Международния панаир на книгата във Франкфурт. Нe по-малко добра и успешна е и „Чуден свят“ – другата ни поредица учебници за началния етап, която включва учебни комплекти и по три чужди езика – английски, немски и руски.“

За 10. клас издателска група „Просвета“ създаде 15 проекта по всички изучавани предмети, като за някои от тях има по два учебника, дело на различни авторски екипи. Те носят марката на „Просвета“, „Просвета АзБуки“ и „Просвета Плюс“ и напълно съответстват на новите учебни програми. За пръв път десетокласниците ще имат възможност да учат и по електронни учебници, които отговарят на най-високите европейски стандарти.

Разработени са и допълнителни учебни помагала по новата програма – тетрадки, сборници, работни листове, някои от които вече са на пазара и може да бъдат намерени в нашата книжарница или поръчани директно на сайта www.e-uchebnik.bg.

По новите учебници за 4. и 10. клас ще започне да се учи от следващата учебна 2019/2020 година.

коментара

Таблоид

Вътрешно отделение в санданската болница преустанови приема на пациенти

Публикувано

на

Вътрешно отделение на МБАЛ „Югозападна болница“ – Сандански стартира от вчера ремонтни дейности и преустанови приема на пациенти. Те се препращат болницата в Петрич.

Отделението по вътрешни болести в Сандански със завеждащ д-р Огнян Благоев ще стартира отново работа на 19 август.

От днес, 16.07.2019 г., пък възстановяват работа отделението по неонатология и родилно отделение в Сандански, което временно бе преустановило приема на родилки заради излизането на лекарите в отпуск. От днес екипът вече е на работа и няма да се налага бъдещите майки да бъдат пращани в болницата в Петрич.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Благоевградският Кауфланд отнесе 500лв. глоба!

Публикувано

на

Инспектори на ОДБХ-Благоевград глобиха хипермаркет Кауфланд в Благоевград за нарушение на Закона за храните. По време на Коледните празници те направили проверка в търговския обект, при която установили, че се предлагат бързо развалящи се храни – салати, съхранявани в хладилна витрина на щанд за свежи храни. На опаковката на храните били поставени етикети с информация за срока с минимална трайност с текст „най-добър до…“ и дата.

Етикетите не съответствали на изискванията на разпоредбите и инспекторите издали предписание да се актуализира информацията, написана върху тях относно срок на годност, като датата се предхожда от текст „Използвай преди“. Срокът за изпълнението на предписанието бил 1 месец.

През март 2019 година инспекторите отново отишли в Кауфланд, за да проверят дали установените нередности са коригирани. Предписанието не било изпълнено. Съставили акт за установеното административно нарушение в размер на 500лв. Управителят на „Кауфланд българия еоод енд ко“ КД обжалвал наложената санкция пред Районен съд Благоевград, но съдът потвърдил сериозността на констатираното нарушение и глобата./struma.com/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ