ПЪРВА КОПКА ЗА РЕМОНТА НА ДЕТСКА ГРАДИНА «РАДОСТ» В ГР. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Официална церемония „първа копка“ на обект Детска градина „Радост“ гр. Гоце Делчев, се проведе днес. Детската градина е включена в проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“ на стойност 6 186 670.00 лева, финансиран с договор за БФП № BG16RFOP001-1.028-0002-C01 от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., спечелен от община Гоце Делчев.

Водосвет за успешното начало и край на ремонтните дейности отслужи отец Николай Малечканов, който пожела здраве и успехи на работещите в детското заведение, и благослови всички деца, които го посещават. В своето приветствие директорът на ДГ „Радост“ Магдалена Тамахкярова благодари на ръководството на община Гоце Делчев за подкрепата и подчерта, че политиката на местната власт е насочена към децата и към подобряване на образователната инфраструктура, което е от изключително значение и важност за бъдещето на общината.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов обясни, че предстои цялостно външно и вътрешно обновяване на сградата на детската градина и дворното пространство. „ДГ „Радост“ е част от големия проект за обновяване на образователната инфраструктура, в който попадат още ДГ Калинка и Второ ОУ. Сроковете за изпълнението им са дълги, но ние ще направим всичко по-силите си, заедно с изпълнителите, за да ги съкратим и възможно най-бързо децата и техните учители да влязат в обновените сгради“, категоричен бе кметът Владимир Москов. След това той, заедно със заместник – председателя на Общински съвет – Гоце Делчев Димитър Балтаджиев направиха първа копка и дадоха официален старт на изпълнение на строително-монтажните работи.

На откриването присъстваха още заместник – кметът на община Гоце Делчев Саид Иброш, общински съветници, директори на детски и учебни заведения.

Проектът „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“, е вторият, който стартира от одобрената Инвестиционна програма на общината по ИПГВР 2014-2020г., която е на обща стойност от 19 070 867,83 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене