21-годишно момче от Петрич основа боксов клуб в града

„Реших да остана в Петрич и да създам боксов клуб, защото това е моят роден град! Искам да развия бокса тук! В Петрич има много талантливи децано за съжаление няма подходящи условия!“ – това каза Георги Караколев, основател на Боксов клуб „Лъвовете“, пред екип на Петрич Инфо.

Георги е само на 21 години, но вече се бори за целите и мечтите си. Днес той сбъдна детската си мечта – проведе първата тренировка в своя боксов клуб. Той е спечелил много медали, също така е и първия български шампион от град Петрич. В своето начинание не е сам, подкрепят го неговото семейство и всичките му приятели. Сред тях е и братовчед му Стоян Ангушев, който също е медалист по бокс.

Георги Караколев завършва средното си образование в София като треньор по бокс. В момента продължава обучението си в Национална Спортна Академия (НСА) „Васил Левски“ гр. София.

Боксов клуб „Лъвовете“ има няколко възрастови категории:

  • от 10 – 14 годишни;
  • от 15 – 16 годишни;
  • от 17 – 18 годишни;
  • мъже;
  • жени.

От днес са сформирани 2 групи и тренировките са от понеделник до петък в 18:00 и 19:30 часа, събота от 10:30 часа, а в неделя е почивен ден!

Залата се намира в сградата срещу централния вход на Полицията в Петрич. Може да ги откриете и във фейсбук страницата Боксов клуб „Лъвовете“. Телефон за контакт: 089 469 9769

Нека всеки един от нас вземе пример от това 21 – годишно момче, което е избрало да се бори за своя роден град! Решил да се върне тук, макар големите си постижения в други градове. Момче за пример и възхищение!

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене