Свържете се с нас

Новини

Иво Тренчев поема Пирин Благоевград

Публикувано

на

Благовеградският Пирин стартира подготовката с 22 играчи и треньорска рокада. Иван Стойчев дойде да се сбогува с футболистите, след като се разбра, че ръководството няма да му предложи нов договор.

Стойчев видимо бе разочарован от тази развръзка. Той ще бъде заменен от Иво Тренчев. Изчаква се само да бъдат прекратени взаимоотношенията с досегашния треньор. А това би трябвало да стане утре. Помощник на Тренчев ще бъде Станислав Бачев.

За Иво Тренчев това ще бъде втори период начело на Пирин. Той водеше орлетата при влизането в А група през пролетта на 2015-та година. Преди това пък бе помощник на Йордан Самоковлийски. За последно водеше Беласица в Югозападната трета лига./Пирин спорт

коментара

Реклама
loading...

Политика

Първо в Топ Преса! Цялото МВР Банско с персонална подкрепа за Иван Гешев! Това е достойната кандидатура за главен прокурор!

Публикувано

на

„Няколкото проведени акции на територията на Община Банско на специализираната прокуратура, съвместно с МВР, дълбоката ни професионална експертиза на база анализ на обстановката в държавата ни кара да бъдем безкомпромисни, изразявайки пълната си подкрепа към кандидатурата на професионалиста Иван Гешев, издигната за главен прокурор на Република България“, това е само част от становището на МВР Банско, изразено чрез ръководството му в писмо до „Топ Преса“ след направено наше запитване по повод номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

Имаме увереността на топ полицаите от най-известния ни и елитен зимен курорт, че под ръководството на Иван Гешев държавното обвинение ще се води само и единствено от професионални принципи, законност и така чаканата от обществото ни справедливост.

коментара

Продължете с четенето

Политика

КОЙ е кметът в сянка в Горна Оряховица ?! ООД ли е градът?

Публикувано

на

Няма нужда дълго да разпитваш и търсиш контакт с Добромир Добрев – кмет два мандата и кандидат за трети пореден от ГЕРБ, за да узнаеш простата истина – необходимо е да се свържеш с Красен Камбушев – известен в градските среди с прякора си Камбуша, за да имаш достъп до кметския кабинет

Приятели и съседи откакто свят светува тандемът Добрев-Камбушев е очеизваден пример за срастване на бизнес интереси и политическа власт в ролите им на послушно куче-касичка и удобен кмет. Водени от алчността и окрилени от надменността, за двата кметски мандата успяват да изградят истински властово-икономически октопод, който да обхване огромна част от публичните разходи на общината, наливайки милиони левове директно в джобовете им.

Публична информация е, че в Горна Оряховица е регистрирана фирмата „КиД Груп ООД“, която е съсобственост по документи на Красен Камбушев и жена му Анелина Бакалова именно защото законът забранява на управляващ кмет да притежава търговски дружества. Скрити под абревиатурата на първите букви на имената, Камбушев и Добрев управляват дървената мафия в региона и контролират целия бизнес с дърва за огрев, въглища и пелети. Двамата умело преплитат държавни и общински програми за социални помощи и чрез обществени поръчки на централно и местно ниво са установили пълен контрол над търговията в тази област.

Но пълният икономически контрол над сектора не им е достатъчен – К. и Д. си поставят за цел да упражняват политически натиск и да кадруват в конролните органи по дърводобив и дървообработване. Показателен е случаят с бившия директор на Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – Горна Оряховица, инж. М. Ст., която е уволнена на 13.09.2016 г., защото отказва да се подчини и да разписва документи за поголовна сеч на защитени горски територии в полза на престъпното дуо и личната им фирма.

Жители на Горна Оряховица неведнъж са сезирани органите на властта за масова сеч и унищожаване на вековни гори в покрайнините на града с конкретно посочванена виновниците, но за всеобща изненада всички сигнали са потулени и нито една проверка на място не установява нарушител и нарушение. Сред другите им престъпления се нареждат липса на залесяване след сеч, немаркиране на целия изсечен дървен материал, както и незаплащане на дължимите държавни и местни такси за извършваните дейности.

Внушителната материална и производствена база на К и Д Груп е придобита по абсолютно незаконен начин чрез поставени лица и натиск с цел подбиване на реалната цена. Гордият Добромир Добрев не спира да се хвали пред знайни и незнайни сътрапезници са постоянно обновяващия се арсенал от техника за дървообработване. Най-нагло сградата на фирмата се използва за свърталище на купувачите на гласове в цялата община и по време на предизборните кампании се шири безкрайна вакханалия, потопена в скъп алкохол, огромни количества храна и разбира се – купища пари.

Цялата им финансово-властова пирамида е съшита с бели конци и не е проблем органите на реда да предприемат мерки за пресичане на престъпленията. За целта е нужно обаче да се свали политическия чадър над Добрев и Камбуша, а това може да се случи само след падане от власт на кмета. Мястото на подобно хора е точно в затвора.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ