Благоевградчанки със стотици фалшиви профили, каква е целта? Между излъганите са: кметове, общински съветници, журналисти, адвокати, доктори…

Ще започна малко с предистория… имах профил във Фейсбук и приемах поканите за приятелство от всеки подал заявка. По често от момичета, разбира се. Бързо достигнах лимита от 5 000… така мина почти година, но осъзнах, че от тези 5 хиляди души познавам лично и общувам само с около 200 – 250 от тях. Тогава реших да поизчистя „приятелите“… започнах да преглеждам профилите и видях доста познати лица, имам предвид познати от екрана. Между тях и доста известни. Реших, че ще ми е по-лесно да премахна профила и да създам нов в който да добавям само хора, които познавам.

Наскоро видях коментар написан от едно момиче под снимка на мой приятел и щракнах да видя профилната снимка на момичето. (www.facebook.com/nokol.vlasova) Nikol Vlasova изписано на латиница. Според профила, тя е родом от Киев, в момента обаче живее в Благоевград и учи в Американският университет – АУБГ. Викам си, ОК… Рускините са си хубави, но нещо ме човъркаше и реших да проверя по мой си начин, който няма да изказвам. И както си и мислих, профила се оказа фалшив. Всички снимки в него са на Карина Лейман, която е доста популярна, особено в Instagram (www.instagram.com/karinaleyman), където има скромните 134 000 последователи. Тя е фотомодел, но се е пробвала и музикалните среди. Хайде сега пичове проверете дали в приятелите си имате Никол Власова и я премахнете… не ви е нужна.

Вторият случай е доста по фрапиращ…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене