Вальо Четрафилов заключи в обърнатата къща проверяващите от ДФ „Земеделие“

Днешният ден на проверки по  къщите за гости и хотелите в община Гърмен строени с  финансиране от  ЕС не мина без инцидент .

Собственикът на „Обърнатата къща“в Марчено , Валентин Четрафилов  заключи проверяващи от ДФ „Земеделие“.

Бизнесменът заключи в къщата за гости проверяващите  от ДФ „Земеделие“ и повече от 20 минути  ги държа заключени  като отказа да ги освободи.

Пред вратата на къщата е останала само  шефката на ДФ “Земеделие” в Благоевград Светла Сотирова, на която се наложило да проведе дълъг разговор с Четрафилов   докато го убеди, че няма право да ѝ отказва достъп до къщата след като  тя строена с държавно финансиране.

 

Обърнатата къща е една от атракциите край Гърмен и е построена по идея на дъщерята на Четрафилов  който е  един от сериозните инвеститори в Огняново  и Марчево и е  собственик на още няколко хотели и къщи за гости там .

 

От момента, в който  обаче хотелите и къщите за гости  в община Гърмен са на прицел  на  контролните институции, рязко са се увеличили внасяните в общината туристически такси, изчислявани на брой нощувки.

„Това означава, че има завишаване на регистрациите на нощувките,  и оттам завишаване на туристическата такса“, споделят  от общинската администрация в Гърмен .

 

Експерти от областната структура на Държавен фонд „Земеделие“ продължават проверките на   туристическите обекти, изградени по проекти с европейско финансиране в селата Огняново , Марчево  и  в цялата община Гърмен .

Акцията върви вече втора седмица като проверките са много стриктни и детайлни предимно на документацията за   5 годишен период  назад .

Вчера са били проверявани обекти в курортното село Огняново, а днес експерти влязоха в къщите за гости и в съседното село Марчево.

Знае се ,че Община Гърмен е рекордьор по брой на къщи за гости. Това  потвърждава  и самият общински кметът Минка Капитанова. Статистиката сочи ,че в  последните няколко години са изградени над 50 такива обекта  като  строителството продължава и в общинската администрация непрекъснато постъпват нови проектни и инвестиционни намерения .

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене