Свържете се с нас

Новини

Документ разкри нещо шокиращо за Баба Ванга! Свързано е с ДС

Публикувано

на

По време на комунистическия режим властта официално никога не е признавала дарбата на пророчицата
За комунистическата Държавна сигурност (ДС) Вангелия Гущерова, както е цялото име на пророчицата баба Ванга, е била просто една домакиня. Това стана ясно от граничен контролен лист, издаден през 1963 година, който се пази в Комисията по досиетата, пише в. „Телеграф“.

Това е единственото, което е останало в масива на ДС. Документите са съставени от самостоятелния отдел „Задгранична полиция“ към ДС. В граничния контролен лист в графата „занятие“ е записано, че Ванга е „домакиня“. От това малко листче става ясно и друго – рождената дата на пророчицата е 3 октомври 1911 година, а не 31 януари, която и до ден днешен фигурира в Единствената система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението – ЕСГРАОН.

По време на комунистическия режим властта официално никога не е признавала дарбата на пророчицата. Въпреки това през годините е било документирано десетки пъти как представители на комунистическата върхушка и техните роднини посещават Ванга с молба да им подскаже това-онова, къде в личен, къде в професионален план. Разбира се, жив интерес за Народната милиция е представлявало с кого се е срещала ясновидката, какво точно се говори и за кого.

Нищо документиран обаче не е запазено до наши дни от този така наречен интерес. Само пътен талон за пътуване до Белград в тогавашна Югославия, издаден от Окръжното управление на МВР- Благоевград през 1965 година и граничен контролен лист, удостоверяващ, че Ванга е преминала границата при КПП Златарево през 1963 година и няколко дни по-късно се е прибрала отново в България. Предполага се, че тогава Ванга е посетила родната си Струмица, в днешна Северна Македония.

С пътния талон от 1965 година МВР разрешава на Ванга да отиде на гости на малкия си брат Тома Пандев Сурчев. Посочен е и негов адрес в Белград – улица „Шесталичка“ номер 52. Пътният талон е издаден два дни, след като пророчицата навършила 54 години, става ясно от документа. В графата, в която трябва да се посочи от кого е придружавана по време на пътуването си Ванга обаче, е празна, въпреки че е била сляпа и не би могла да пътува сама. Гущерова е отпътувала при брат си на 21 октомври и се е върнала 10 дни по-късно. „За най-малкия брат на баба Ванга се знае много малко“, разказва автор на поредица за пророчицата.

Тома не е бил семеен. Той е продал къщата си в Струмица и се е преселил в Сърбия.

коментара

Политика

Първо в Топ Преса! Цялото МВР Банско с персонална подкрепа за Иван Гешев! Това е достойната кандидатура за главен прокурор!

Публикувано

на

„Няколкото проведени акции на територията на Община Банско на специализираната прокуратура, съвместно с МВР, дълбоката ни професионална експертиза на база анализ на обстановката в държавата ни кара да бъдем безкомпромисни, изразявайки пълната си подкрепа към кандидатурата на професионалиста Иван Гешев, издигната за главен прокурор на Република България“, това е само част от становището на МВР Банско, изразено чрез ръководството му в писмо до „Топ Преса“ след направено наше запитване по повод номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

Имаме увереността на топ полицаите от най-известния ни и елитен зимен курорт, че под ръководството на Иван Гешев държавното обвинение ще се води само и единствено от професионални принципи, законност и така чаканата от обществото ни справедливост.

коментара

Продължете с четенето

Политика

КОЙ е кметът в сянка в Горна Оряховица ?! ООД ли е градът?

Публикувано

на

Няма нужда дълго да разпитваш и търсиш контакт с Добромир Добрев – кмет два мандата и кандидат за трети пореден от ГЕРБ, за да узнаеш простата истина – необходимо е да се свържеш с Красен Камбушев – известен в градските среди с прякора си Камбуша, за да имаш достъп до кметския кабинет

Приятели и съседи откакто свят светува тандемът Добрев-Камбушев е очеизваден пример за срастване на бизнес интереси и политическа власт в ролите им на послушно куче-касичка и удобен кмет. Водени от алчността и окрилени от надменността, за двата кметски мандата успяват да изградят истински властово-икономически октопод, който да обхване огромна част от публичните разходи на общината, наливайки милиони левове директно в джобовете им.

Публична информация е, че в Горна Оряховица е регистрирана фирмата „КиД Груп ООД“, която е съсобственост по документи на Красен Камбушев и жена му Анелина Бакалова именно защото законът забранява на управляващ кмет да притежава търговски дружества. Скрити под абревиатурата на първите букви на имената, Камбушев и Добрев управляват дървената мафия в региона и контролират целия бизнес с дърва за огрев, въглища и пелети. Двамата умело преплитат държавни и общински програми за социални помощи и чрез обществени поръчки на централно и местно ниво са установили пълен контрол над търговията в тази област.

Но пълният икономически контрол над сектора не им е достатъчен – К. и Д. си поставят за цел да упражняват политически натиск и да кадруват в конролните органи по дърводобив и дървообработване. Показателен е случаят с бившия директор на Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – Горна Оряховица, инж. М. Ст., която е уволнена на 13.09.2016 г., защото отказва да се подчини и да разписва документи за поголовна сеч на защитени горски територии в полза на престъпното дуо и личната им фирма.

Жители на Горна Оряховица неведнъж са сезирани органите на властта за масова сеч и унищожаване на вековни гори в покрайнините на града с конкретно посочванена виновниците, но за всеобща изненада всички сигнали са потулени и нито една проверка на място не установява нарушител и нарушение. Сред другите им престъпления се нареждат липса на залесяване след сеч, немаркиране на целия изсечен дървен материал, както и незаплащане на дължимите държавни и местни такси за извършваните дейности.

Внушителната материална и производствена база на К и Д Груп е придобита по абсолютно незаконен начин чрез поставени лица и натиск с цел подбиване на реалната цена. Гордият Добромир Добрев не спира да се хвали пред знайни и незнайни сътрапезници са постоянно обновяващия се арсенал от техника за дървообработване. Най-нагло сградата на фирмата се използва за свърталище на купувачите на гласове в цялата община и по време на предизборните кампании се шири безкрайна вакханалия, потопена в скъп алкохол, огромни количества храна и разбира се – купища пари.

Цялата им финансово-властова пирамида е съшита с бели конци и не е проблем органите на реда да предприемат мерки за пресичане на престъпленията. За целта е нужно обаче да се свали политическия чадър над Добрев и Камбуша, а това може да се случи само след падане от власт на кмета. Мястото на подобно хора е точно в затвора.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ