Свържете се с нас

ВМРО

Ангел Джамбазки: Членството на Македония в ЕС минава през решаването на спорните въпроси

Публикувано

на

Интервю със заместник-председателя на ВМРО и български евродепутат Ангел Джамбазки на предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ на БНР.

По негова инициатива се състоя среща, на която бяха поканени евродепутати, превозвачи и Министерството на транспорта на дебат във връзка общата им стратегия по пакета „Мобилност I“. В тази връзка Джамбазки заяви:

Твърде възможно е да се опитат тези, които са основните наши противници, да пробутат много бързо пакета, докато е старата Комисия, сега в месеците на старата ЕК, която буквално може да си измие ръцете и да се опита да довърши тази, да кажем, мръсна работа. Така че не трябва да се успокояваме, че имаме много време до есента. Аз затова свиках тази среща, за да не останат колегите с впечатлението, че имаме много време и изведнъж да се окажем пак на пистата, а самолетът да е излетял.

Той коментира и това дали ще съберат всички, както и има ли основание да се очаква, че някой от новите евродепутати ще трябва да бъдат убеждавани. Всичко е възможно, предполагам, че ще се наложи поне да им обясним, без това да изглежда като учителстване, менторстване и назидаване, но винаги ще бъде по-лесно за всеки един от новоизбраните представители да чуе и да види от първо лице какво е правено досега, заяви заместник-председателят на ВМРО.

Няма македонска нация преди 1944 година, каза още евродепутатът Ангел Джамбазки. Според него няма съмнение какъв е бил по произход и самосъзнание Гоце Делчев. Не трябва да се допуска пренаписването на историята, каза той по повод отказа на Северна Македония да признаят Гоце Делчев за българин.

До 44-а година македонска нация няма – политически, така че много ясно трябва да се заяви на правителството в Скопие, че членството на Македония в ЕС минава през решаването на спорните въпроси. А спорните въпроси са само от страна на югоносталгиците в Скопие. Хора като Гоце Делчев са написали какви са по рождение и не е работа на необразовани, неуки, недобронамерени хора да пренаписват, да преиздават лични карти на хора, починали 1903-а година, когато македонска нация не е имало. Така че трябва да прекратят тези глупости, ако искат някога да видят Европейски съюз.

Интервюто с Ангел Джамбазки може да чуете от звуковия файл >>>

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки: Ако стана кмет на София ще предложа данъчни облекчения за млади образовани семейства

Публикувано

на

Най-важното нещо, което искам да направя, ако спечеля изборите е да премахна незаконните постройки в махалите, които тровят въздуха в София. Те са източник на зараза, болести, проституция, просия и които тормозят нормалните данъкоплатци, които живеят покрай тях.

Всички незаконни къщи – бедни, богати – няма предимство пред закона. И не става дума за бедни или за богати, а става дума за язва на обществото като махалите в Баталова воденица, Виетнамските общежития, Захарна фабрика, Факултета.

Това каза в „Седмицата“ по Дарик радио кандидатът за кмет на София с № 34 Ангел Джамбазки.

Ако Страсбург иска да ни даде добър пример за Страсбургския съд, може да се постарае да настани някой – някъде и да види как се живее с такива хора наоколо. Така че благодаря за това лицемерие, но Страсбургския съд е в Страсбург, а жителите на кв. „Красна поляна“ са български данъкоплатци и са дискриминирани, заради поведението на техните съседи, категоричен бе Джамбазки.

На въпроса на водещия дали в Кремиковци трябва да има индустриална зона или нов жилищен квартал, кандидатът за кмет от ВМРО отговори твърдо за индустриална зона и продължи да се обосновава:

София можеше и още може да е логистичен център на тази част на Европа. Има железопътна връзка с Бяло море, има с Лом – където е най-близката пристанищна връзка, има и изграден железопътен ринг. Колко трябва да си неумен, за да имаш готова индустриална зона, която между другото има известно замърсяване, заради индустриалната дейност 70 г., и да почнеш да строиш там жилищни квартали – не е разумно.

Ако стана кмет няма да предприема действие по вдигане на данъците, напротив – даже ще предложа данъчни облекчения за млади образовани семейства, като част от социалната политика за насърчаване на раждаемостта. А що се отнася до такса смет, те трябва да бъдат разделени. Бил съм 7 години съветник и винаги съм застъпвал тезата, че колкото цапаш – толкова плащаш. Трябва да се плаща според количеството смет, а не според данъчната оценка, заяви Джамбазки.

Един от начините за решаване на проблема с такса смет е моделът, който се използва на запад с торбите. Въпросът е, че от там излиза и друг проблем, че трябва Столичен инспекторат да следи и глобява дали гражданите не изхвърлят тези свой торби посред нощите в други контейнери, които не са разпределените им. Всичко е въпрос на възпитание. Без значение дали се намирате в кв. „Дружба“ или в Белгия се съобразявате с това дали Ви глобяват или не. И не тежестта на глобата, а нейната неизбежност биха мотивирали един гражданин да събере сметта си в пликчето или аристократично да я метне през 12-ия етаж, допълни той по темата за такса смет.

Програма на ВМРО е да се дават пари на образованите родители при раждането на дете. Нашите общински съветници внесоха такъв проект за такава дейност. Годишната база на тази програма са 6 млн. лева. Другото нещо, което предлагаме е свързано и с безплатна ясла и детска градина. Това ще бъде и мярка за социално вписване на несоциализирани групи в обществото. Когато има такъв стимул всеки един нормален родител би предпочел детето му да влезе в детска градина, за да се образова и да може да получи базови умения по български език и да му помогнат после в образованието, заяви заместник-председателят на ВМРО.

По темата за метрото Джамбазки каза, че трябва да се развие то към Кремиковци. Там се развива градът, направени са проучванията по бул. „Владимир Вазов“ и може да се продължи. Крайна цел трябва да е кв. „Враждебна“, където живеят над 10 хил. души.

На въпрос на водещия Кирил Вълчев дали трябва да има безплатен транспорт в София, Ангел Джамбазки категорично заяви не. И допълни, че е погрешен фокусът върху цената на билета за градския транспорт, защото не е важно колко ще струва еднократното пътуване, важна е абонаментната карта да е достъпна.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Ангел Джамбазки: Kандидатите от листата на ВМРО за съветници и за районни кметове са изключително и само стойностни хора

Публикувано

на

– Въпросът за нелегалната миграция е тема, която в последните дни отново намери място в медийното пространство. Какво прави българската държава и държавите от ЕС?

– Въпреки че вирусът на мултикултурализма е заразил редица европейски общества, аз вярвам, че те започват да оздравяват. Това е истината. Няма как горди нации с велика история да се примирят с ислямизацията и подмяната в техните общества. Париж например, извън втора зона на метрото, просто не е европейски град. Германия също се ислямизира с невиждани темпове. Италия се бори с нашествието в Средиземно море и с катастрофалната политика на предишното правителство. Хората се завръщат към християнството. Този процес е необратим. А тук просто няма да допуснем арабизацията на столицата ни.

– Каква ще е първата Ви стъпка като кмет на София, ако спечелите изборите?

– ВМРО е първата и единствена организация, която представи цялостна завършена концепция за решаване на проблема с циганските несоциализирани групи. Време е държавата да престане с двойните стандарти по отношение на своите граждани. Циганите имат един своего рода статут на привилегирована общност, която поради електоралното си влияние може да си позволи да потъпква законите в страната. Ето защо първата задача за мен като градоначалник ще бъде да издам заповед за премахването на всяка незаконна постройка в града ни.

– Един от най-наболелите проблеми в столицата е проблемът със замърсяването. Кои са причините довели до завишените нива на прахови частици?

– София наистина има огромен проблем със замърсяването. Факт е, че в голяма степен има сериозен проблем с техническите прегледи на много от автомобилите в страната. В София обаче основен проблем са циганските гета. Нужно е просто да минете с автомобил през кв. „Христо Ботев“ или Факултета, за да видите отровната мараня, която излиза от съборетините в тези квартали. Горят се гуми, гащи, парцали, лакирани подпалки и всякакви други гнусотии, което в резултат трови столичани през зимните месеци. Аз като кмет ще сложа край на тази позорна практика.

– Пак Ви връщам на проблема с интеграцията на циганите, защото тя е и част от Вашата програма, какви са конкретните мерки, които предлагате?

– Проблем са и т.нар. „мерки за интеграция на ромите“. Голямата част от НПО-тата в страната задълбочиха проблема, като изградиха една общност от хора, на които внушиха, че имат само права без задължения и които не приемат законите на държавата като валидни за тях. А за тези програми бяха похарчени стотици милиони левове, които потънаха в джобовете на циганските барони. Не бива да пропускаме и ширещите се злоупотреби със социални помощи. При отказ за започване на работа, спиране на децата от училище и демонстрация на луксозен начин на живот от страна на „социално слаби“, помощите трябва да бъдат спирани. С тази пародия трябва да се спре.

– Какъв резултат очаквате да постигнете на местните избори в София?

– Аз дълбоко вярвам, че кандидатите от листата на ВМРО за съветници и за районни кметове са изключително и само стойностни хора, които няма да посрамят Организацията. Дълбоко вярвам също така, че е време София да има кмет, който да взима присърце наболелите проблеми за града. Мерки за чист въздух, справяне с циганската престъпност и сигурността на столичани са мой приоритет. Където има асфалт, трябва да има лампа, а където има лампа, трябва да има камера. Очаквам постигнатият от нас резултат да ни позволи да изпълним програмата си за развитие на София.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ