Международен Олимпийски ден – Благоевград и ден на Българския олимпиец

По повод традиционното отбелязване на Международния олимпийски ден и деня на българския олимпиец – 23 юни БОК, Олимпийски клуб Благоевград и Община Благоевград организират на 23 юни /неделя/ от 10.00 часа факелно бягане около езерото в парк „Бачиново”.

Очаква се в проявата да вземат участие около 100 спортиста. Те са студенти от специалности „Физическо възпитание и спорт” и „Спорт“ в ЮЗУ „Неофит Рилски”, преподаватели, ученици и деца от спортните клубове в Благоевград. Във факелното бягане участие могат да вземат и всички желаещи граждани и гости на Благоевград. Преди старта на факелното бягане ще бъде запален символично олимпийския огън от Серафим Бързаков, двукратен Световен шампион, Вицеолимпийски шампион от Летните олимпийски игри в Сидни 2000.

Участниците в кроса ще получат тениски с олимпийския символ, осигурени от БОК и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене