Сладоледаджия от Югозапада прегазил и убил пешеходец, се изправя пред съда

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж за извършено от него престъпление, а именно причиняване на смърт на пешеходец в Сандански.

Обвиняемият е на 31 години и е правоспособен водач. Към месец февруари 2018 г. работел на длъжност „шофьор“ в търговско дружество. Служебните му задължения били свързани с доставки на сладолед до обекти в общините Петрич и Сандански. Управлявал хладилен товарен автомобил „Ивеко“.

В началото на февруари 2018 г. той пристигнал в гр. Сандански със служебния автомобил. Около 11:25 ч., след като изпълнил доставката на сладолед в магазин на ул. „Божин Димов“, той се качил на колата и започнал движение на заден ход по дясната част на пътното платно към ул. „Христо Ботев“. В същото време по него се движел 69-годишен пешеходец. Водачът го възприел посредством едното от страничните огледала.

Възрастният мъж се намирал на разстояние от 6 метра до превозното средство, поради което шофьора спрял и изчакал, като предположил, че пешеходецът ще пресече улицата и ще се качи на тротоара. След като отново погледнал в задните огледала и не го видял, обвиняемият подновил движението на товарния автомобил на заден ход със сравнително ниска скорост – 14, 2 км/ч. Пред дом № 6 на ул. „Божин Димов“, той застигнал пешеходеца и го ударил първоначално със задната броня. Пешеходецът паднал на земята, след което автомобилът преминал с цялата си дължина през него.

Обвиняемият забелязал тялото на пострадалия, когато то се показало изпод товарния автомобил. Водачът незабавно спрял движението, слязъл от колата и отишъл при пострадалия. Когато възприел прегазеното човешко тяло, шофьора силно се изплашил и изпаднал в паника.

Случаен минувач се обадил на телефон 112, за да съобщи за произшествието и да поиска медицинска помощ за пострадалия. Няколко минути преди пристигането на лекарския екип, възрастния човек починал.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда./struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене