Свържете се с нас

Таблоид

Сладоледаджия от Югозапада прегазил и убил пешеходец, се изправя пред съда

Публикувано

на

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж за извършено от него престъпление, а именно причиняване на смърт на пешеходец в Сандански.

Обвиняемият е на 31 години и е правоспособен водач. Към месец февруари 2018 г. работел на длъжност „шофьор“ в търговско дружество. Служебните му задължения били свързани с доставки на сладолед до обекти в общините Петрич и Сандански. Управлявал хладилен товарен автомобил „Ивеко“.

В началото на февруари 2018 г. той пристигнал в гр. Сандански със служебния автомобил. Около 11:25 ч., след като изпълнил доставката на сладолед в магазин на ул. „Божин Димов“, той се качил на колата и започнал движение на заден ход по дясната част на пътното платно към ул. „Христо Ботев“. В същото време по него се движел 69-годишен пешеходец. Водачът го възприел посредством едното от страничните огледала.

Възрастният мъж се намирал на разстояние от 6 метра до превозното средство, поради което шофьора спрял и изчакал, като предположил, че пешеходецът ще пресече улицата и ще се качи на тротоара. След като отново погледнал в задните огледала и не го видял, обвиняемият подновил движението на товарния автомобил на заден ход със сравнително ниска скорост – 14, 2 км/ч. Пред дом № 6 на ул. „Божин Димов“, той застигнал пешеходеца и го ударил първоначално със задната броня. Пешеходецът паднал на земята, след което автомобилът преминал с цялата си дължина през него.

Обвиняемият забелязал тялото на пострадалия, когато то се показало изпод товарния автомобил. Водачът незабавно спрял движението, слязъл от колата и отишъл при пострадалия. Когато възприел прегазеното човешко тяло, шофьора силно се изплашил и изпаднал в паника.

Случаен минувач се обадил на телефон 112, за да съобщи за произшествието и да поиска медицинска помощ за пострадалия. Няколко минути преди пристигането на лекарския екип, възрастния човек починал.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда./struma.com/

коментара

Таблоид

Вътрешно отделение в санданската болница преустанови приема на пациенти

Публикувано

на

Вътрешно отделение на МБАЛ „Югозападна болница“ – Сандански стартира от вчера ремонтни дейности и преустанови приема на пациенти. Те се препращат болницата в Петрич.

Отделението по вътрешни болести в Сандански със завеждащ д-р Огнян Благоев ще стартира отново работа на 19 август.

От днес, 16.07.2019 г., пък възстановяват работа отделението по неонатология и родилно отделение в Сандански, което временно бе преустановило приема на родилки заради излизането на лекарите в отпуск. От днес екипът вече е на работа и няма да се налага бъдещите майки да бъдат пращани в болницата в Петрич.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Благоевградският Кауфланд отнесе 500лв. глоба!

Публикувано

на

Инспектори на ОДБХ-Благоевград глобиха хипермаркет Кауфланд в Благоевград за нарушение на Закона за храните. По време на Коледните празници те направили проверка в търговския обект, при която установили, че се предлагат бързо развалящи се храни – салати, съхранявани в хладилна витрина на щанд за свежи храни. На опаковката на храните били поставени етикети с информация за срока с минимална трайност с текст „най-добър до…“ и дата.

Етикетите не съответствали на изискванията на разпоредбите и инспекторите издали предписание да се актуализира информацията, написана върху тях относно срок на годност, като датата се предхожда от текст „Използвай преди“. Срокът за изпълнението на предписанието бил 1 месец.

През март 2019 година инспекторите отново отишли в Кауфланд, за да проверят дали установените нередности са коригирани. Предписанието не било изпълнено. Съставили акт за установеното административно нарушение в размер на 500лв. Управителят на „Кауфланд българия еоод енд ко“ КД обжалвал наложената санкция пред Районен съд Благоевград, но съдът потвърдил сериозността на констатираното нарушение и глобата./struma.com/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ