Подават се документи за явяване на тест за отпускане на общинска стипендия в Кюстендил

На 1 – ви юли 2019 година в 9:00 часа в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Кюстендил, ще се проведе тест за отпускане на общинска стипендия на ученици от VІІІ, ІХ, Х и ХІ клас.

Заявленията за участие ще се приемат в отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Община Кюстендил, пл. „Велбъжд“ № 1, стая № 12, телефон за контакт – 078/55 00 27. Срокът е до 27.юни 2019 г. от 8:00 до 17:00 часа.

 

Тестът е подготвен от екип специалисти за две възрастови групи – ученици 8-9 клас и 10-11 клас. Тестът цели да покаже какви са възможностите на младежите да мислят нестандартно. Участниците ще получат стипендия между 50 и 500 лв., осигурени от бюджета на община Кюстендил в зависимост от представянето си и броя точки, които ще съберат.
Тестът включва два допълващи се компонента – задача и отворен въпрос, върху които учениците трябва да напишат кратко есе. Отговорите са писмени, като препоръчителният обем е между една и две страници за задачата и между две и три страници за отворения въпрос. Времето за отговор е час и половина.Миналата година на теста се явиха около 100 ученици.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене