Ръководството на ГЕРБ-Перник уважи традиционния празник в село Големо Бучино

Жители и гости на Големо Бучино се събраха тази вечер на площада в селото за откриването на традиционния празник. Събитието уважиха народните представители от ПП ГЕРБ Красимир Велчев и д-р Александър Александров, зам.- кметовете  на Община Перник Владислав Караилиев и Севделина Ковачева, областният управител и председател на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и кметове на населени места.

С приветствени думи към хората се обърна губернаторът на Перник Ирена Соколова.

„Прекрасно е, че едно толкова красиво и плодородно село, каквото е Големо Бучино, е избрало големия християнски празник Петдесетница, за свой ден, в който да събира рода и семейството. Добрите срещи, хубавите български традиции, фолклора, са корените, които ни правят силни“, сподели Соколова. Тя отправи пожелание за успех, плодородие и берекет.

Зам.-председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Красимир Велчев, който изрази надеждата си за доброто бъдеще на село Големо Бучино и на пернишкия край, защото народният дух и националното самосъзнание са живи.

„От сърце ви пожелавам надежда и вяра, нека да сме заедно и само така ще успеем“ –  бе неговото послание.

„Там, където християнските и народни традиции са живи, са здрави родовите корени и силен – националният дух. Село Големо Бучино е един от примерите за това. Пожелавам на домакини и гости да се насладят на неповторимата атмосфера на празничния ден, да се радват на здраве, благополучие и късмет“,  сподели д-р Александър Александров.

Приветствие отправи и кметът на населеното място Александър Александров.

„Пожелавам на жителите на Големо Бучино да продължават да бъдат неуморни и в празник, и в делник, за да  можем да сбъдваме мечтите си“, сподели кметът. Той отбеляза, че всичко постигнато досега по отношение облагородяване на селото и подобряване на условията за живот се случва благодарение оказаното неоценимо съдействие от Община Перник и от нейния кмет Вяра Церовска.
Жители и гости посрещнаха с аплодисменти участниците в богатата фолклорна програма, подготвена за празника.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене