Свържете се с нас

ВМРО

ВМРО Благоевград почете християнският празник „Свети Дух“ и загиналите за свободата на Македония.

Публикувано

на

В Благоевград в църквата „Въведение Богородично“, както винаги на този ден, ВМРО-Благоевград почете празника „Свети дух”, който се чества и като ден на загиналите за свободата на Македония.

Панахидата бе отслужена от Отец Николай, като на службата присъстваха зам.областния управител Иван Стоянов, председателя на Общ.комитет на ВМРО-Благоевград Станимир Радулов, както и членове и симпатизанти.

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки: Ако стана кмет на София ще предложа данъчни облекчения за млади образовани семейства

Публикувано

на

Най-важното нещо, което искам да направя, ако спечеля изборите е да премахна незаконните постройки в махалите, които тровят въздуха в София. Те са източник на зараза, болести, проституция, просия и които тормозят нормалните данъкоплатци, които живеят покрай тях.

Всички незаконни къщи – бедни, богати – няма предимство пред закона. И не става дума за бедни или за богати, а става дума за язва на обществото като махалите в Баталова воденица, Виетнамските общежития, Захарна фабрика, Факултета.

Това каза в „Седмицата“ по Дарик радио кандидатът за кмет на София с № 34 Ангел Джамбазки.

Ако Страсбург иска да ни даде добър пример за Страсбургския съд, може да се постарае да настани някой – някъде и да види как се живее с такива хора наоколо. Така че благодаря за това лицемерие, но Страсбургския съд е в Страсбург, а жителите на кв. „Красна поляна“ са български данъкоплатци и са дискриминирани, заради поведението на техните съседи, категоричен бе Джамбазки.

На въпроса на водещия дали в Кремиковци трябва да има индустриална зона или нов жилищен квартал, кандидатът за кмет от ВМРО отговори твърдо за индустриална зона и продължи да се обосновава:

София можеше и още може да е логистичен център на тази част на Европа. Има железопътна връзка с Бяло море, има с Лом – където е най-близката пристанищна връзка, има и изграден железопътен ринг. Колко трябва да си неумен, за да имаш готова индустриална зона, която между другото има известно замърсяване, заради индустриалната дейност 70 г., и да почнеш да строиш там жилищни квартали – не е разумно.

Ако стана кмет няма да предприема действие по вдигане на данъците, напротив – даже ще предложа данъчни облекчения за млади образовани семейства, като част от социалната политика за насърчаване на раждаемостта. А що се отнася до такса смет, те трябва да бъдат разделени. Бил съм 7 години съветник и винаги съм застъпвал тезата, че колкото цапаш – толкова плащаш. Трябва да се плаща според количеството смет, а не според данъчната оценка, заяви Джамбазки.

Един от начините за решаване на проблема с такса смет е моделът, който се използва на запад с торбите. Въпросът е, че от там излиза и друг проблем, че трябва Столичен инспекторат да следи и глобява дали гражданите не изхвърлят тези свой торби посред нощите в други контейнери, които не са разпределените им. Всичко е въпрос на възпитание. Без значение дали се намирате в кв. „Дружба“ или в Белгия се съобразявате с това дали Ви глобяват или не. И не тежестта на глобата, а нейната неизбежност биха мотивирали един гражданин да събере сметта си в пликчето или аристократично да я метне през 12-ия етаж, допълни той по темата за такса смет.

Програма на ВМРО е да се дават пари на образованите родители при раждането на дете. Нашите общински съветници внесоха такъв проект за такава дейност. Годишната база на тази програма са 6 млн. лева. Другото нещо, което предлагаме е свързано и с безплатна ясла и детска градина. Това ще бъде и мярка за социално вписване на несоциализирани групи в обществото. Когато има такъв стимул всеки един нормален родител би предпочел детето му да влезе в детска градина, за да се образова и да може да получи базови умения по български език и да му помогнат после в образованието, заяви заместник-председателят на ВМРО.

По темата за метрото Джамбазки каза, че трябва да се развие то към Кремиковци. Там се развива градът, направени са проучванията по бул. „Владимир Вазов“ и може да се продължи. Крайна цел трябва да е кв. „Враждебна“, където живеят над 10 хил. души.

На въпрос на водещия Кирил Вълчев дали трябва да има безплатен транспорт в София, Ангел Джамбазки категорично заяви не. И допълни, че е погрешен фокусът върху цената на билета за градския транспорт, защото не е важно колко ще струва еднократното пътуване, важна е абонаментната карта да е достъпна.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Ангел Джамбазки: Kандидатите от листата на ВМРО за съветници и за районни кметове са изключително и само стойностни хора

Публикувано

на

– Въпросът за нелегалната миграция е тема, която в последните дни отново намери място в медийното пространство. Какво прави българската държава и държавите от ЕС?

– Въпреки че вирусът на мултикултурализма е заразил редица европейски общества, аз вярвам, че те започват да оздравяват. Това е истината. Няма как горди нации с велика история да се примирят с ислямизацията и подмяната в техните общества. Париж например, извън втора зона на метрото, просто не е европейски град. Германия също се ислямизира с невиждани темпове. Италия се бори с нашествието в Средиземно море и с катастрофалната политика на предишното правителство. Хората се завръщат към християнството. Този процес е необратим. А тук просто няма да допуснем арабизацията на столицата ни.

– Каква ще е първата Ви стъпка като кмет на София, ако спечелите изборите?

– ВМРО е първата и единствена организация, която представи цялостна завършена концепция за решаване на проблема с циганските несоциализирани групи. Време е държавата да престане с двойните стандарти по отношение на своите граждани. Циганите имат един своего рода статут на привилегирована общност, която поради електоралното си влияние може да си позволи да потъпква законите в страната. Ето защо първата задача за мен като градоначалник ще бъде да издам заповед за премахването на всяка незаконна постройка в града ни.

– Един от най-наболелите проблеми в столицата е проблемът със замърсяването. Кои са причините довели до завишените нива на прахови частици?

– София наистина има огромен проблем със замърсяването. Факт е, че в голяма степен има сериозен проблем с техническите прегледи на много от автомобилите в страната. В София обаче основен проблем са циганските гета. Нужно е просто да минете с автомобил през кв. „Христо Ботев“ или Факултета, за да видите отровната мараня, която излиза от съборетините в тези квартали. Горят се гуми, гащи, парцали, лакирани подпалки и всякакви други гнусотии, което в резултат трови столичани през зимните месеци. Аз като кмет ще сложа край на тази позорна практика.

– Пак Ви връщам на проблема с интеграцията на циганите, защото тя е и част от Вашата програма, какви са конкретните мерки, които предлагате?

– Проблем са и т.нар. „мерки за интеграция на ромите“. Голямата част от НПО-тата в страната задълбочиха проблема, като изградиха една общност от хора, на които внушиха, че имат само права без задължения и които не приемат законите на държавата като валидни за тях. А за тези програми бяха похарчени стотици милиони левове, които потънаха в джобовете на циганските барони. Не бива да пропускаме и ширещите се злоупотреби със социални помощи. При отказ за започване на работа, спиране на децата от училище и демонстрация на луксозен начин на живот от страна на „социално слаби“, помощите трябва да бъдат спирани. С тази пародия трябва да се спре.

– Какъв резултат очаквате да постигнете на местните избори в София?

– Аз дълбоко вярвам, че кандидатите от листата на ВМРО за съветници и за районни кметове са изключително и само стойностни хора, които няма да посрамят Организацията. Дълбоко вярвам също така, че е време София да има кмет, който да взима присърце наболелите проблеми за града. Мерки за чист въздух, справяне с циганската престъпност и сигурността на столичани са мой приоритет. Където има асфалт, трябва да има лампа, а където има лампа, трябва да има камера. Очаквам постигнатият от нас резултат да ни позволи да изпълним програмата си за развитие на София.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ