Община Дупница започна изграждането на нова детска площадка в района на ж.к. „Елица“

Община Дупница започна изграждането на нова детска площадка в района на ж.к. „Елица“. На мястото на стария кът за най-малките, до дни ще бъде изградена напълно нова със средства в размер на 10 000 лева, които бяха спечели по проект от ПУДООС. Освен нови съоръжения за игра, ще бъде изградена и ограда и обособено място за отдих. Старите съоръжения са демонтирани.
В същото време продължава работата и по детската площадка в кв. „Възход“, която се възстановява от миналата седмица. Работниците от „Строителния отдел“ към Общината бяха неприятно сюрпризирани тази сутрин, след като се оказа, че част от железните елементи за оградата са избити, а напълно увредена е и вратичката за влизане в площадката, която живущите са прибрали. Тя ще бъде отново ремонтирана и поставена.
След приключване на дейностите по детския кът, ще бъде възстановена отново и изпочупената площадка в градинката зад полицията в града. Само през миналата година, тя бе ремонтирана 4 пъти и два пъти от началото на тази.
От Община Дупница отправяме апел към жителите, когато забележат вандали да унищожават детски съоръжения веднага да сигнализират на 112.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене