Държавният глава Румен Радев с ключова позиция за оттеглената оставка на Корнелия Нинова

Държавният глава не пожела да коментира развитието на БСП

Много е важно България да не остава без политическа опозиция, защото това ще бъде пагубно за нашата демокрация. Това каза пред журналисти в село Труд президентът Румен Радев по повод оттеглената оставка на Корнелия Нинова на конгреса на БСП днес.

„Мисля, че Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки“, каза още Радев и допълни, че един лидер на партия не трябва да се води само от това как той лично се чувства, а как се чувства партията му, за да бъде силна.

„Мисля, че Нинова знае какво прави“, повтори президентът и уточни, че няма никаква информация за днешния конгрес на БСП. Държавният глава изрази очакването си България да има единна, сплотена политическа позиция, защото е важно за всяка една власт да не остава без опозиция. На въпрос как вижда развитието на БСП, Румен Радев отговори, че многократно е заявявал, че в партийни дела не се меси. Президентът пристигна в село Труд по повод 150-годишнината на местната църква „Света Троица“.

„За народа ни сигурният брод към нашата идентичност винаги е съществувал и това е вярата“, заяви президентът в словото си през жителите на селото. „Убеден съм, че подкрепата на БПЦ има традиции и днес те са силни. Отстояването на нашата вяра изисква духовна сила“, добави Румен Радев.

Президентът отбеляза, че не за първи път е в тази църква и че познава отец Кирил още от времето, когато е бил в Авиобазата в Граф Игнатиево. Храм „Света Троица“ в село Труд е създаден от майстор Минчо Богданов Стари през 1869 година. Честването на 150-годишнината и съвпада с един от най-големите православни празници Петдесетница. Тържествена литургия по случай празника отслужи пловдивският митрополит Николай.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене