Свържете се с нас

Рецепти

В горещите дни лимонада от череши

Публикувано

на

Продукти

  • лед
  • 1 литър вода студена, по желание газирана или спрайт
  • 5 мл лимонов сок , прясно изцеден
  • 30 мл сироп от череши
  • 100 г череши

Начин на приготвяне

  1. Почистваме черешите от дръжките, измиваме ги добре и ги поставяме ги в купа.
  2. На дъното на кана изсипваме сиропа от череши и лимоновия сок, и разбъркваме внимателно.
  3. Добавяме водата и разбъркваме добре.
  4. Добавяме черешите и лед, и сервираме.

коментара

Реклама
loading...

Рецепти

Патладжани Ориент

Публикувано

на

Приготвяне25 мин.

Готвене60 мин.

Общо85 мин.

Порции8

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

патладжани – 4 бр.
целина – 1 глава
лук – 3 глави
чесън – 6 скилидки
моркови – 3 бр.
домати – 5 бр.
олио – 100 мл
сол – 2 щипки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Патладжаните се обелват и се нарязват на тънки ивици. Поръсват се със сол и се оставят да се отцеди горчилката им. След това се измиват, подсушават се и се изпържват в загрятата мазнина.

След като се изпържат, в същата мазнина се запържва нарязаният на ситно лук. Целината и морковите се нарязват на кубчета и се сваряват в подсолена вода.

Лукът се смесва с половината нарязани на кубчета патладжани, отцедените моркови и целина, пасирания чесън и нарязаните на кубчета домати.

Прехвърля се в тавичка и отгоре се нареждат останалите патладжани. Запича се в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Източник: recepti.gotvach.bg

 

 

коментара

Продължете с четенето

Рецепти

Мусака с пържено зеле и картофено пюре

Публикувано

на

Апетитен вариант на любимата рецепта

Необходими продукти

500 г кайма

1 малка кисела зелка

500 г картофи

1 глава зрял лук

1 морков

щипка сол

щипка индийско орехче

1 к.ч. доматен сок

Начин на приготвянe

Каймата се слага в купа. Картофите се варят до омекване в подсолена вода. Лукът и морковът се почистват и измиват. Рендосват се и се добавят при каймата. Продуктите се объркват. Съдът се покрива с фолио. Зелката се почиства, измива и реже на ситно. Запържва се в тиган. Бърка се непрекъснато да не загори. След около 15 минути, запърженото зеле се оттегля настрана. Към каймата се добавя доматен сок, сол, индийско орехче, червен пипер и мащерка. Омесва се наново. Взема се гювеч. На дъното се разпределя половината от каймата. Върху нея се слага пърженото зеле и картофено пюре. Така се реди до приключване на продуктите. В тигана се налива половин чаена чаша вода. Разклаща се колкото водата да обере мазнината. С този сос се полива ястието. Гювечът се покрива с плътно с алуминиево фолио. Поставя се капакът на глинения съд. Ястието се пече час и половина на умерена фурна. След готовност се маха фолиото. Оставя се да допече на изключена фурна.

lakomnik.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ