Свържете се с нас

Новини

ВИДЕО: Граждани и институции в Гоце Делчев са в паника след акция на ГДБОП в ТВ Запад

Публикувано

на

Граждани, банки, болницата, търговци и институции в две общини – Гоце Делчев и Гърмен са в паника след вчерашната вандалска акция на служителите от Главна диренция за борба с организираната престъпност. Около 9 часа сутринта на 13 юни, служителите нахлуват в касата на кабелния оператор в Гоце Делчев. Един от служителите се легитимирал с карта с абревиатурата на ГДБОП и без да показват прокурорска заповед, заключват двете касиерки – Лили Филипова и Красимира Калайджиева и започват финансова проверка. Служителките бяха държани там 10 часа без да им е обяснено за причината на тази проверка и без заповед за задържане. Останалите колеги от ГДБОП започват вандалско разбиване на брави и ключалки и проникват в апаратната на кабелния оператор.

Кабелите и крепежните елементи на техническите съоръжения са безцеремонно демонтирани. Всичко бе опаковано в 27 големи вързопа, натовартни в бус с надпис „куриерски услуги“ и снощи, след полунощ, бусът, екскортиран от две коли на жандармерията, отпътува в незнайна посока. И така, от вчера в късния следобед, няколко хиляди жители на две общини – Гоце Делчев и Гърмен са в паника, без телевизия и без интернет. В паника са и болничната лаборатория която няма интернет-комуникация за спешен обмен на информация, затруднени са банките, не работят банкоматите. В паника са и търговски фирми които не могат да издават фактури, желаещите да резервират онлайн самолетни билети където сроковете са фатални и много други.

На спонтанен протест организиран по социалните мрежи с мобилните данни на DSM-емите, гражданите изказаха възмущението си от неправомерната според тях акция на ГДБОП и се заканиха, че ако държавата не предприеме мерки в най-скоро време да се разреши проблема, ще бъдат предприети, ако се наложи и по- радикални мерки.    

На зрителите и читателите на Топ Преса предлагаме изказвания на граждани и бизнесмени и декларацията на управата на Кабел Сат Запад към протестиращите в Гоце Делчев, придружени с необработени кадри от акцията на ГДБОП

коментара

Крими

Постоянен арест за сина на Гурвата, обвинен за разпространение на наркотици

Публикувано

на

Окръжният съд в Благоевград остави в ареста Веселин Тодоров от Благоевград, обвинен за разпространение на наркотици.

Той беше задържан от полицейски служители на 18 септември 2019 г. в дома му в Благоевград, заедно с още 7 лица, сред които и непълнолетно момиче./24часа

коментара

Продължете с четенето

Новини

Наложиха условна присъда на мъж, карал дрогиран нерегистриран мотоциклет

Публикувано

на

Присъдата е постановена от съда в Дупница

Общо наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи за срок от 3 години, както и глоба в размер на 400 лв., постанови с присъда Районен съд – Дупница, за 24-годишния Симеон А.

Съдът одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия, за престъпление по чл. 325, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК, престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК и за престъпление по чл. 345, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК.

Подсъдимият се призна за виновен по всички повдигнати му обвинения. На 02.05.2019 г., пътувайки от град Дупница до с. Яхиново, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като при управление на мотоциклет е оказал съпротива на полицай, като не е изпълнил полицейско разпореждане, подадено със звуков и светлинен сигнал, както и с ръка, от инспектор към сектор Пътна полиция към ОД МВР – Кюстендил. За това престъпление, съдът постанови наказание – пробация за срок от 1 година.

Симеон А. се призна за виновен и в това, че е управлявал мотоциклета след употреба на наркотично вещество – канабис и метаамфетамин – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, за което и при условията на чл. чл. 55, ал.1, т.1 от НК е съгласен да изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи за срок от 3 години, както и глоба в размер на 400 лв.

Подсъдимият Симеон А. призна вина и, че управляваният от него мотоциклет е бил без регистрационна табела, за което РС-Дупница, постанови пробация за срок от 6 месеца.

На основание чл.23, ал.1 от НК на подсъдимия Симеон А. следва да се определи и наложи едно общо, най-тежко наказание измежду наложените по-горе, а именно – „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи за срок от 3 години, както и глоба в размер на 400 лв.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ