Свържете се с нас

Новини

ВИДЕО: Граждани и институции в Гоце Делчев са в паника след акция на ГДБОП в ТВ Запад

Публикувано

на

Граждани, банки, болницата, търговци и институции в две общини – Гоце Делчев и Гърмен са в паника след вчерашната вандалска акция на служителите от Главна диренция за борба с организираната престъпност. Около 9 часа сутринта на 13 юни, служителите нахлуват в касата на кабелния оператор в Гоце Делчев. Един от служителите се легитимирал с карта с абревиатурата на ГДБОП и без да показват прокурорска заповед, заключват двете касиерки – Лили Филипова и Красимира Калайджиева и започват финансова проверка. Служителките бяха държани там 10 часа без да им е обяснено за причината на тази проверка и без заповед за задържане. Останалите колеги от ГДБОП започват вандалско разбиване на брави и ключалки и проникват в апаратната на кабелния оператор.

Кабелите и крепежните елементи на техническите съоръжения са безцеремонно демонтирани. Всичко бе опаковано в 27 големи вързопа, натовартни в бус с надпис „куриерски услуги“ и снощи, след полунощ, бусът, екскортиран от две коли на жандармерията, отпътува в незнайна посока. И така, от вчера в късния следобед, няколко хиляди жители на две общини – Гоце Делчев и Гърмен са в паника, без телевизия и без интернет. В паника са и болничната лаборатория която няма интернет-комуникация за спешен обмен на информация, затруднени са банките, не работят банкоматите. В паника са и търговски фирми които не могат да издават фактури, желаещите да резервират онлайн самолетни билети където сроковете са фатални и много други.

На спонтанен протест организиран по социалните мрежи с мобилните данни на DSM-емите, гражданите изказаха възмущението си от неправомерната според тях акция на ГДБОП и се заканиха, че ако държавата не предприеме мерки в най-скоро време да се разреши проблема, ще бъдат предприети, ако се наложи и по- радикални мерки.    

На зрителите и читателите на Топ Преса предлагаме изказвания на граждани и бизнесмени и декларацията на управата на Кабел Сат Запад към протестиращите в Гоце Делчев, придружени с необработени кадри от акцията на ГДБОП

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Костенурки и змии на пътя, какво да правим?

Публикувано

на

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви началото на обществена поръчка за провеждане на мониторинг върху популациите на два вида сухоземни костенурки и два вида змии в участъка на първокласен път Е-79 София – Кулата, преминаващ през Кресненското дефиле, съобщи пресцентърът на организацията. Става въпрос за шипобедрена костенурка, шипоопашата костенурка, ивичест смок и леопардов смок. Изследванията ще се извършват в продължение на 4 години. Индикативната стойност на обществената поръчка е 288 хил. лв. с ДДС. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., която се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.

Ние ще обърнем внимание на стария път между кв. „Струмско“ и с. Железница (община Симитли). Читатели на Топ Преса сигнализират, че ежедневно виждат змии и костенурки да преминават през пътното платно. Едва ли има човек който ще спре автомобила си за да помогне на змия, но ето какво може да направите, ако видите костенурка на асфалта…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Публикувано

на

Каравана Топлица търси за работа готвачи и сервитьори!!!

Телефон за връзка: 0895448361

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ