Свържете се с нас

Новини

ВИДЕО: Кметът на община Гърмен Минка Капитанова, изпълнителя Венци Амзов и кметът на село Огняново прерязаха лентата на обновените „Мира” в Огняново

Публикувано

на

Кметът на община Гърмен г-жа Минка Капитанова, заедно с кмета домакин на с. Огняново г-жа Димитрия Гюрова и г-н Венцислав Амзов – управител на фирмата изпълнител прерязаха  лентата на обновените „Мира” в курорт „Огняновски минерални бани“.

Това стана по време на официалната церемония по откриване на един от най-значимите обекти в община Гърмен, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество „INTERREG – V-A – Гърция-България“ 2014-2020.

Жители и гости на общината станаха  съпричастни към един от най-мащабните ремонти през последните години. На официалната церемония присъстваха още арх. Валентин Тюфекчиев, на когото бе поверено проектирането на обекта, г-н Цветан Салмединов – извършил строителния надзор, представители на Общински Съвет Гърмен, представители на институции, кметове от населените места, представители на хотелиерите в региона.

Това събитие дълги години се очакваше от жителите и гостите на община Гърмен и стана възможно чрез изпълнение на дейностите по проект: „ Инициатива за подобряване капацитета и достъпа до туристически дестинации в трансграничния район “, с акроним „Дестинации за всички“ по Програмата за трансгранично сътрудничество „INTERREG – V-A – Гърция-България“ 2014-2020. Проектът е по приоритетна ос 2 „Устойчив и приспособим към климата трансграничен район“ и  предоставя  възможност малките населени  места да се развиват и да се обновяват. Постигнатите резултати от реализирания проект са от важно значение не само за  хората с трайни увреждания, чиито достъп до лечебните минерални извори бе основополагаща дейност в проекта, но и за всички, които искат да използват лечебните свойства на минералната вода. Реновираните „Мира“ са сбъдната мечта на няколко поколения жители и гости на общината.

Очаквани резултати от изпълнението на проекта са:

  • Повишаване привлекателността на трансграничния район и броя на туристите, които го посещават; Прилагане на иновативни мерки за консервация и промотиране на туристическите дадености в Гърмен;
  • Повишена туристическа привлекателност на общините Гърмен и Тасос;
  • Подобрен достъп до туристически обекти в общините Гърмен и Тасос;
  • Подобряване на достъпа на хората с увреждания до туристическите обекти в общините Гърмен и Тасос;
  • Повишено икономическо развитие и стимулиране на туристическия сектор в двете общини;
  • Засилено сътрудничество в трансграничния район.

 

коментара

Новини

Разследване на Топ Преса! В Благоевград ли живеят най-богатите инвалиди?

Публикувано

на

Няма жител или гост на Благоевград, на който да не му е направило впечатление, че доста скъпи автомобили се възползват от инвалиден син стикер осигуряващ безплатно паркомясто. Някои от автомобилите са с цени над 150 000 лв. Например: Maserati GranTurismo, Mercedes S500, BMW X5 M… и много други.

Само да уточним, че тези автомобили са и със специални регистрационни табели. Нали се сещате от тези лесно запомнящите се номера от рода на „8888“, „5555“ или „3333“ даваме само пример. Бърза справка в интернет показва, че такъв номер е с цена от 1 000 лв. Какво стана ясно дотук? Значи имаме налице един гъзар похарчил 150 бона за тузарско возило, броил още хилядарка за специален номер, но не му се дава левчето за синя зона 😉 Е, не е смешно, а е плачевно…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

коментара

Продължете с четенето

Новини

Костенурки и змии на пътя, какво да правим?

Публикувано

на

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви началото на обществена поръчка за провеждане на мониторинг върху популациите на два вида сухоземни костенурки и два вида змии в участъка на първокласен път Е-79 София – Кулата, преминаващ през Кресненското дефиле, съобщи пресцентърът на организацията. Става въпрос за шипобедрена костенурка, шипоопашата костенурка, ивичест смок и леопардов смок. Изследванията ще се извършват в продължение на 4 години. Индикативната стойност на обществената поръчка е 288 хил. лв. с ДДС. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., която се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.

Ние ще обърнем внимание на стария път между кв. „Струмско“ и с. Железница (община Симитли). Читатели на Топ Преса сигнализират, че ежедневно виждат змии и костенурки да преминават през пътното платно. Едва ли има човек който ще спре автомобила си за да помогне на змия, но ето какво може да направите, ако видите костенурка на асфалта…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ