Свържете се с нас

Новини

ВИДЕО: Кметът на община Гърмен Минка Капитанова, изпълнителя Венци Амзов и кметът на село Огняново прерязаха лентата на обновените „Мира” в Огняново

Публикувано

на

Кметът на община Гърмен г-жа Минка Капитанова, заедно с кмета домакин на с. Огняново г-жа Димитрия Гюрова и г-н Венцислав Амзов – управител на фирмата изпълнител прерязаха  лентата на обновените „Мира” в курорт „Огняновски минерални бани“.

Това стана по време на официалната церемония по откриване на един от най-значимите обекти в община Гърмен, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество „INTERREG – V-A – Гърция-България“ 2014-2020.

Жители и гости на общината станаха  съпричастни към един от най-мащабните ремонти през последните години. На официалната церемония присъстваха още арх. Валентин Тюфекчиев, на когото бе поверено проектирането на обекта, г-н Цветан Салмединов – извършил строителния надзор, представители на Общински Съвет Гърмен, представители на институции, кметове от населените места, представители на хотелиерите в региона.

Това събитие дълги години се очакваше от жителите и гостите на община Гърмен и стана възможно чрез изпълнение на дейностите по проект: „ Инициатива за подобряване капацитета и достъпа до туристически дестинации в трансграничния район “, с акроним „Дестинации за всички“ по Програмата за трансгранично сътрудничество „INTERREG – V-A – Гърция-България“ 2014-2020. Проектът е по приоритетна ос 2 „Устойчив и приспособим към климата трансграничен район“ и  предоставя  възможност малките населени  места да се развиват и да се обновяват. Постигнатите резултати от реализирания проект са от важно значение не само за  хората с трайни увреждания, чиито достъп до лечебните минерални извори бе основополагаща дейност в проекта, но и за всички, които искат да използват лечебните свойства на минералната вода. Реновираните „Мира“ са сбъдната мечта на няколко поколения жители и гости на общината.

Очаквани резултати от изпълнението на проекта са:

  • Повишаване привлекателността на трансграничния район и броя на туристите, които го посещават; Прилагане на иновативни мерки за консервация и промотиране на туристическите дадености в Гърмен;
  • Повишена туристическа привлекателност на общините Гърмен и Тасос;
  • Подобрен достъп до туристически обекти в общините Гърмен и Тасос;
  • Подобряване на достъпа на хората с увреждания до туристическите обекти в общините Гърмен и Тасос;
  • Повишено икономическо развитие и стимулиране на туристическия сектор в двете общини;
  • Засилено сътрудничество в трансграничния район.

 

коментара

Новини

Хиляди самодейци се събират на международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“

Публикувано

на

Магията на фолклора ще представят хиляди самодейци от различни държави на сцената в село Микрево, община Струмяни. Шестнадесетото издание на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“ ще събере по традиция и много гости, които ще се насладят на богата и атрактивна програма във фестивалните дни от 4 до 6 октомври.

Участниците ще се надпяват и надиграват на сцената. За зрителите ще остане удоволствието от чутото и видяното, от неповторимата атмосфера на този емблематичен за Югозападна България фестивал.

В трите фестивални дни ще има десетки изяви на талантливи самодейци. Последната фестивална вечер ще е време за награди – ще бъдат отличени лауреатите. След това ще има концерт-спектакъл на наши и чужди ансамбли.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Преизбраха Марио Богданов за вицепрезидент на Световното Таекуон-До!

Публикувано

на

С пълно единодушие президентът на Българската федерация по Таекуон-До ITF Марио Богданов беше преизбран за нов мандат като вицепрезидент на Световната федерация за следващите четири години. Това стана по време на 27-ия Конгрес на централата, който се проведе в Пловдив преди Световния шампионат,  в който участие ще вземат 1588 състезатели от 75 държави от целия свят. Богданов беше повишен на осми дан от председателската комисия на ITF, а с престижното звание „ Мастер” – 7 дан бяха отличени вицепрезидентът на родната федерация Костадин Димитров и генералния секретар Вергилий Ситнилски. Званията на всички бяха подписани от президентът на ITF Гранд Мастер Ри Йонг Сон. Многократната европейска и световна шампионка Албена Ситнилска пък попадна в комисия „ атлети” на централата. Делегатите на конгреса решиха следващото домакинство на Световното през 2021 да бъде в Пекин, Китай, а Световната купа през 2020 година ще е в Буенос Айрес, Аржентина. Докато се провеждаше изборния Конгрес на ITF, българският национален отбор проведе тонизираща тренировка преди утрешното начало на шампионата. 70 състезатели в различните възрастови групи ( юноши и девойки – младша и старша, мъже , жени и ветерани) направиха едночасово занимание в парк „Лаута” , водени от  старши треньора Тодор Козладеров . В късния следобед нашите ще имат и специализирана тренировка в спортната зала. Тази вечер в 21:00 часа с атрактивна церемония се открива 21-то Световно първенство по Таекуон-До, като входът за публика в пловдивската зала „Колодрума” е свободен. Утре   (понеделник)  състезанията започват в 09:00 часа сутринта.  Шампионатът ще продължи до 30 август./PirinSport

СНИМКИ: Iliev Sport Agency

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ