Каква е истината за изборните резултати в ямболските секции?

ПП „Атака“ обори информацията на Каракачанов, че води по гласове в Ямбол

Партия „Атака“ отговори чрез съобщение до медиите на обвинението на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, че е получила най-много гласове в две от изборните секции в Ямбол.

„Във връзка с изнесена в медиите подвеждаща информация относно резултатите от Евроизбори 2019 г., получени в секции от № 312600041 до № 312600048 в район № 31 – Ямбол, партия „Атака“ беше набедена от лидера на ВМРО г-н Красимир Каракачанов, че е получила най-много гласове от всички партии, включително и от ГЕРБ и ДПС“, се посочва в съобщението на „Атака“.

От партията на Волен Сидеров определят изнесената от лидера на ВМРО информация като „подвеждаща и неотговаряща на истината“. В съобщението, разпространено до медиите, „Атака“ прилага копия от протоколите, публикувани в сайта на ЦИК (виж – results.cik.bg и снимки по-долу), от същите секции в район № 31 – Ямбол, от Евроизбори 2019 г., от които протоколи ясно личи, от които е видно, че „твърденията на г-н Каракачанов пред Нова ТВ и нейните зрители са откровена лъжа и не отговарят на истината“, се посочва в съобщението и се добавя, че водещият на предаването „Здравей, България“ е бил подведен с невярна информация.

„Наша проверка показа, че във въпросните секции най-добър резултат има ДПС – 633 гласа, ГЕРБ имат 233 гласа. За „Атака“ са гласували едва 28 души, въпреки неимоверните усилия на лидера ѝ Волен Сидеров, който убеди правителството да финансира дострояването на болницата в Ямбол“, се посочва в съобщението.

От партия „Атака“ отбелязват, че изнесената от Красимир  Каракачанов информация е невярна и цели единствено да урони престижа на партия „Атака“.

Ето какво още пишат от партията на Волен Сидеров:

„Как да си обясним факта, че  ДПС и ВМРО имат еднакъв брой гласове в три от четири избирателни секции  в Турция? Предлагаме да го коментираме, ако желаете.

Настояваме да покажете приложените от нас протоколи и да обясните в ефира на Вашата телевизия, че водещият на предаването „Здравей, България“ Виктор Николаев е бил подведен с погрешна информация, целяща единствено да урони престижа на парламентарно представена партия“.

От „Атака“ изразяват надежда, че Нова ТВ ще отрази коректно поднесената информация и ще се коригира, като покаже официалната информация от протоколите. /nbox.bg/

ЧИСЛОВИ ДАННИ ОТ ПРОТОКОЛ НА ЦИГАНСКИТЕ СЕКЦИИ В ЯМБОЛ

ЧИСЛОВИ ДАННИ ОТ ПРОТОКОЛ НА СИК В ИСТАНБУЛ

ЧИСЛОВИ ДАННИ ОТ ПРОТОКОЛ НА СИК В ОДРИН

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене