Махат Карбовски заради скандален г** репортаж?

Би Ти Ви може и да не поднови договора на Мартин Карбовски от есента. Предаването „Втори план“, което се излъчва всяка събота, подписва контрактите си с канала сезон за сезон.

В края на юни трябва да се поднови договора за предстоящите 12 месеца, но в Би Ти Ви умували дали да не се разделят с провокативният журналист.

Конкретният повод е скандала с репортажа от миналата седмица, когато Карбовски разказа историята на малкия Атила, който от години живее с майка си в Холандия. Проблемът според бащата на детето е, че майката в момента съжителства с жена. Внушението на предаването бе, че холандски гейове и лесбийки отнемат българските деца от родителите им. Репортажът предизвика буря от възмущение, а от Би Ти Ви запазиха хладнокръвно мълчание.

Шефът на публицистиката в медиата Венелин Петков обаче е на мнение, че границата е прекрачена и Би Ти Ви не бива да показва предаването занапред, тъй като редовно се нарушавали етичните норми и плурализма на мнения. Същевременно „Втори план“ е външна продукция и нюзрума на Би Ти Ви не може да окаже контрол върху съдържанието. Факт е обаче, че предаването е с много висок рейтинг. Предложението на Петков и в този часови пояс репортери на Би Ти Ви да подготвят нестандартни мини филми, по подобие на „Ничия земя“ по Нова телевизия.

Все още не е ясно какво ще е решението на Би Ти Ви. На този етап обаче надделява мнението, че Мартин Карбовски не бива повече да има предаване в канала. Отделно в телевизията се получил донос срещу журналиста, че бил нещо като консултант на телевизията на БСП, което още повече нагнетило настроенията срещу него. /Lupa.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене