„Повече от 50 автомобила от супер марките “Порше“ „Ферари“ и др., участващи в Евро Тур 2019 преминаха през ГКПП „Илинден“ и събраха очите на неврокопчани /ВИДЕО/

Пенсионер от Гоце Делчев:“ Такова нещо бях  виждал само по телевизията , събрани заедно всичките коли от Гоце Делчев и региона  не струват колкото тези които преминаха и събраха погледите на стотиците  хора от  селата в община Хаджидимово и Гоце Делчев . Гледката беше невероятна а скоростта с която се движеха направо луда „.

Стотици неврокопчани и жители на селата Садово , Копривлен , Ново Лески и  тези от община Гоце Делчев вчера , вчера станаха свидетели на  скоростта и гледката на най луксозните  автомобили  на невероятното  турне Евро Тур 2019. Което премина през гоцеделчевско .

Десетки читатели на Топ Преса звъняха в медията за да се осведомят какви са тези автомобили  и какво се случва .

Авоманиациите  пък оплкнаха  очи в  най-луксозните спортни автомобили, които правят ежегодната си европейска обиколка.

Те изправиха косите на авто маниаци и обикновени хора които с високи скорости и ръмжащи двигатели преминаха през ГКПП “Илинден“  през селата на община Хаджидимово по протежението на международния път и Гоце Делчев и селата по протежението на пътя .

Стана известно ,че  турнето обединява испаноговорящи бизнесмени – от Аржентина, Испания, Каталуния, Мексико, Андора, както и от Германия и Белгия.

Всички те имат частни доходоносни бизнеси, които могат да им позволят 7-дневното преживяване – в пътуване и изпробване на различни спортове.

Началната точка е Испания, а крайната Истанбул.

Нарочно са избирани маршрути и пътища, които са с повече завой и в планински местности, където да могат колите да се реализират в пълния си капацитет.

На българска земя и шофиране от Кулата през Кресненското дефиле , ГКПП“Илинден „луксозните коли пристигнаха в Симитли, където изпробваха рафтинг силите си. Някои от тях за първи път. Следващата дестинация е Банско, а след два дни е крайната цел – Турция.

 

В тура участват общо 53 автомобила на луксозни марки.

 

„Всички сме търсачи на силни усещания, ние момичетата пием хапчета против виене на свят, защото се кара много бързо. Запознаваме се с различни места и култури. Автомобилите са между 600 и 800 конски сили. Те са много бързи“, разказва  единствената българка в групата, омъжена за каталунец. Тя е от Варна, но от 12 години живее в Испания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене