Проверяващи от Фонд „Земеделие „ и земеделското министерство нищят документациите на „Къщите за гости“ в общините Гоце Делчев , Гърмен , Хаджидимово и Сатовча

Масирани проверки  текат от края на миналата седмица  в Къщите за гости в общините   Гоце Делчев , Гърмен , Хаджидимово и Сатовча , информираха собственици Топ Преса .

Проверяващите са представители  от Министерството на земеделието и горите и от ДФ“ Земеделие“ уточниха  собственици на „Къщи за гости“ от региона . При някой от проверките има и представители на ГДБОБ и МВР коментират още вече проверени собственици .

Проверяващите нищят документациите от момента  кандидатстването за  финансиране по Програмата до настоящият момент или с пет години назад .За същия период се изземват документите и при липси на необходима документация и ли пропуск проверяващите дават срок на собствениците да ги набавят  . Резултата от въпросните проверки ще бъде обявен  на  по- късен етап .

„Изобщо не  вярвайте на слуховете ,че проверките на „Къщите за гости“  построени чрез финансиране по  Програма на ЕС  са проформа . Нищи се всичко до най- дребните детайли въпреки че  за пропуски дават  толеранс от няколко дни  да се поправят „  споделиха собственици на къщи за гости от региона през които са минали вече проверяващите .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене