Орле от Кочан с порок на сърцето се завърна от Германия, излекуван

Роденият в село Кочан юноша на орлетата Мики Орачев се завърна от Германия, излекуван за професионалния футбол.

Бившият младежки национал, който е откритие на Костадин Герганчев, мина успешно медицинските тестове и официализира преминаването си в столичния „Локомотив“, където игра и през пролетта на 2017 г. От януари досега поливалентният играч носеше екипа на нискоразредния немски тим „Холцвикендер“от оберлига Вестфалия.

Точно преди година Орачев спря принудително с футбола, след като лекарите откриха порок на сърцето му. Мрачната диагноза бе поставена в хода на мач на тогавашния му тим „Септември“, в който му прилоша и се подложи на щателни прегледи. Проблемът се оказа в това, че кръвното му налягане започва рязко да пада при тежки натоварвания, и докторите му забраниха да се преуморява. След неколкомесечно стриктно спазване на ограничителния режим племенникът на бившия пиринец Малин Орачев подписа с петодивизионния „Холцвикендер“ и постепенно навлезе в желаната форма, а от статута му на свободен агент се възползваха железничарите, които паралелно с това привлякоха още едно попълнение, минало през „Пирин“.

В стола на техническия директор на стадиона в „Надежда“ сяда доскорошният шеф на школата на „Царско село“ Иво Котев. Силният човек в благоевградския клуб в мандата на Николай Галчев се прибра от Армения, където бе поканен да оглави ДЮШ на местния „Пюник“, но си тръгна след по-малко от два месеца заради разминаването между обещано и изпълнено.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене