26-годишен мъж от Югозапада на подсъдимата скамейка по обвинение в изнудване на красавица от Благоевград

26-годишен мъж от Кресна застава на подсъдимата скамейка по обвинение в изнудване, притежание на порнографски материали и др., съобщиха от прокуратурата. А.Б. е семеен с дете. Имал добри компютърни познания по програмиране и софтуер. Бил запознат с различни начини за влизане в чужди профили в социални мрежи и електронни пощи.

През 2013 г. А.Б. започнал да сваля от различни сайтове порнографски материали. до март 2018 г. вече имал на лаптопа си 21 файла с подобно съдържание и с участието на непълнолетни, съобщава „Труд“.

Обвиняемият ползвал интернет мрежата за задоволяване на сексуалните си желания. Разглеждал различни профили на момичета и жени във Фейсбук. По неправомерен начин успявал да проникне в профилите им и гледал техните снимки и видеофайлове. Записвал ги на компютъра си и събрал множество снимки на голи жени и видеоклипове със сексуално съдържание. На 30 декември 2017 г. открил профил на 23-годишна жена от Благоевград, разбил го и влязъл в него. За 40 минути променил, пренесъл и изтрил компютърни данни в чуждия профил. Нулирал и сменил паролата, имейл адреса, изтрил телефонния номер на жената и пренесъл данни за избраните й приятели. Блокирал нейния достъп и се сдобил с нейни голи снимки. След това опитал да я принуди да му изпрати и други голи снимки.

От 1 до 4 януари 2018 г. А.Б. изпратил на електронната поща на жената 14 заплашителни съобщения. Искал да получи нейни голи снимки с посочени от него конкретни указания за вида им.

В противен случай Б. заплашил жената, че няма да й върна достъпа до профила й в информационната система и ще публикува всички нейни голи снимки в публичното пространство. Младата жена не изпълнила исканото, а подала сигнал в полицията.
БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене