Прогноза за времето – 13 юни (четвъртък)

Днес ще бъде слънчево и горещо. В следобедните часове над източните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури между 30° и 35°, в София около 31°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, малко по-високо от средното за месеца.

Времето за Гоце делчев – ще е предимно слънчево и максимална температура 34°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но валеж е малко вероятен. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимални температури между 29° и 31°. Температурата на морската вода е 23-24°, по-ниска на север от нос Калиакра – около 19°. Вълнението на морето ще бъде между 1 и 3 бала.

Над планините също ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб и умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.

В петък и през почивните дни ще преобладава слънчево време, в следобедните часове и в събота с временни увеличения на облачността. На отделни, а в събота на повече места в източните и планинските райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 30° и 35°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене