Районен съд Гоце Делчев отне за 5 месеца книжката на водач от Краище

Районен съд Гоце Делчев отне за 5 месеца книжката на водач от Краище ,присъди му   условна присъда с глоби ,такси и обещетения за пострадали – общо 3249 лева

Водач от белишкото село Крайще бе осъден от Районен съд Гоце Делчев за предизвикана от него катастрофа в следствие на която с трайно увреждания са пострадали мъж и жена от община Сатовча.

Наказанията за деянието на осъдения мъж от село Краище от Районен съд Гоце Делчев са следните:

„Лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, изпълнението на което на основание чл.66,ал.1 от НК се отлага за срок от 3години от влизане на споразумението в сила.

На основание чл.343г от НК, на подсъдимия И. М. З. е наложено  наказание „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 5 месеца.

Определението на съда може да се обжалва или протестирано в 7-дневен срок  пред Окръжен съд –Благоевград.

Районен съд Гоце Делчев осъди още 35 годишния подсъдим И. М. З. – да заплати на Районен съд Гоце Делчев, сумата в размер на 380.07 лева, сумата в размер на 166.07 лева-разноски за свидетели 2000 лева за обещетение на пострадалите при катастрофата и държавна такса от 5лв. за издаване на изпълнителен лист.

35 годишния водач от Краище получи суровите наказания затова че, на 10.09.2016г. около 11.40ч., в участък от пътя от село Буково в посока село Господинци, при управление на моторно превозно средство – собствения си товарен автомобил марка „Рено Мастерс“ при извършване на маневра, е допуснал настъпване на пътно-транспортно произшествие, като навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в предната част на насрещно движещия се лек автомобил марка „Опел Вектра“, при което по непредпазливост е причинил телесна повреда на возещите се в удареният от него автомобил мъж и жена от община Сатовча.

Двамата пострадали са лежали в болнично заведение, мъжът с травматичен шок, причинил разстройство на здравето, временно опасно за живота му, травматичен пневмоторакс, наложил извършване на оперативна интервенция /торакоцентеза/ с цел евакуация на наличния въздух в гръдната кухина, счупване на три ребра в дясно, довело до трайно затруднение в движението на тялото, за срок от няколко месеца.

Н. Зафирова К. е със средна телесна повреда изразяваща се в травматичен шок, причинил разстройство на здравето, временно опасно за живота й, счупване на три ребра в ляво което довело до трайно затруднение в движението на тялото, счупване на дясна лъчева кост с луксация /изкълчване/, което е причинило трайно затруднение в движението на десен горен крайник за месеци наред.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене