Свържете се с нас

Таблоид

Районен съд Гоце Делчев отне за 5 месеца книжката на водач от Краище

Публикувано

на

Районен съд Гоце Делчев отне за 5 месеца книжката на водач от Краище ,присъди му   условна присъда с глоби ,такси и обещетения за пострадали – общо 3249 лева

Водач от белишкото село Крайще бе осъден от Районен съд Гоце Делчев за предизвикана от него катастрофа в следствие на която с трайно увреждания са пострадали мъж и жена от община Сатовча.

Наказанията за деянието на осъдения мъж от село Краище от Районен съд Гоце Делчев са следните:

„Лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, изпълнението на което на основание чл.66,ал.1 от НК се отлага за срок от 3години от влизане на споразумението в сила.

На основание чл.343г от НК, на подсъдимия И. М. З. е наложено  наказание „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 5 месеца.

Определението на съда може да се обжалва или протестирано в 7-дневен срок  пред Окръжен съд –Благоевград.

Районен съд Гоце Делчев осъди още 35 годишния подсъдим И. М. З. – да заплати на Районен съд Гоце Делчев, сумата в размер на 380.07 лева, сумата в размер на 166.07 лева-разноски за свидетели 2000 лева за обещетение на пострадалите при катастрофата и държавна такса от 5лв. за издаване на изпълнителен лист.

35 годишния водач от Краище получи суровите наказания затова че, на 10.09.2016г. около 11.40ч., в участък от пътя от село Буково в посока село Господинци, при управление на моторно превозно средство – собствения си товарен автомобил марка „Рено Мастерс“ при извършване на маневра, е допуснал настъпване на пътно-транспортно произшествие, като навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в предната част на насрещно движещия се лек автомобил марка „Опел Вектра“, при което по непредпазливост е причинил телесна повреда на возещите се в удареният от него автомобил мъж и жена от община Сатовча.

Двамата пострадали са лежали в болнично заведение, мъжът с травматичен шок, причинил разстройство на здравето, временно опасно за живота му, травматичен пневмоторакс, наложил извършване на оперативна интервенция /торакоцентеза/ с цел евакуация на наличния въздух в гръдната кухина, счупване на три ребра в дясно, довело до трайно затруднение в движението на тялото, за срок от няколко месеца.

Н. Зафирова К. е със средна телесна повреда изразяваща се в травматичен шок, причинил разстройство на здравето, временно опасно за живота й, счупване на три ребра в ляво което довело до трайно затруднение в движението на тялото, счупване на дясна лъчева кост с луксация /изкълчване/, което е причинило трайно затруднение в движението на десен горен крайник за месеци наред.

коментара

Таблоид

Сложиха на тезгяха кафето „Младост“ в центъра на Гоце Делчев! Искат му € 300 000!

Публикувано

на

„Младост“ както бе известно дълги години – кафе -„Малибу“, заведението намиращо се в сградата на ОБС – Гоце Делчев е обявено за продан.

Агенцията на местен общински съветник го е обявила за сумата от 300 000 евро.
Ето какво пише в обявата, взета от сайта имоти.бг.

„Продава се работещ, напълно оборудван кафе-бар в идеален център на град Гоце Делчев. Заведението се предлага с цялото оборудване видимо на снимките. Налична е и оборудвана кухня.“

Последните години заведението наистина работеше в криза след криза. Старият собственик финансово закъсал бе ипотекирал имота, наематели едвам издържаха да плащат сметките си.
Вижда се, агонията свърши и собственикът се е предал.

Въпрос на време е да видим дали ще се намери някой да му брои близо 600 000 лева за въпросния имот. И да се намери паралия, трудно ще се разработи това кафе, да се намери качествен персонал е почти невъзможно, а и последно време барът се превърна в пушилня за младите, които се „лигавят“ на по едно кафе или вода, а това разходи не плаща, коментират темата познавачи на бизнеса и заявяват убедено – за толкова пари – избиване на инвестицията е почти невъзможна.

Вестник “ Градът  “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Деца катерят гигантски скали в Неврокопско

Публикувано

на

С трениране на техника на катерене и спускане по отвесна скала пещерен клуб „Прилеп“ в  Гоце Делчев откриха новата пещерняшка учебна година. Младите спелеолози, членове на клуба,  приложиха и усвоиха на практика наученото при теоретичното запознаване с тази техника. Клубът в Гоце Делчев е единственият оцелял пещерен клуб в Югозападна България, което обяснява и членуването на запалени спелеолози от Петрич и Благоевград.

При съвместното обучение, под вещото ръководство на опитните клубни инструктори, младите пещерняци приложиха знанията как да покорят отвесната, около 80-метрова скала в местността „Момина кула“ край гр. Гоце Делчев. Възхищение предизвика героичното изкачване на стената от Таня Благоева от Петрич и ученичката от Гоце Делчев Теодора Бързева. Усвояването на такава техника се налага при проникване в така наречените „каскадни пещери“, при което често се налага спускане и изкачване на подобни стени.

В пещерен клуб „Прилеп“ възрастовата палитра на членовете варира от 11 до 73 години. Впечатляващ е ентусиазмът на 11-годишният Милко от Петрич и 15-годишните Лили и Мими от Гоце Делчев и Благой от Петрич, които със завидни умения и сръчност усвояват уроците по пещерно дело. Сходните интереси към екстремни преживявания и любов към природата обединяват членовете на клуба в един сплотен колектив и истинско, неподправено приятелство между хората от трите града. Традиционно всяка пещерна експедиция завършва с вечер край лагерния огън с любими песни, китарен звън и незабравими спомени.

Вестник “ Градът “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ