Волен Сидеров: Битката за София е въпрос №1 за ГЕРБ! Ще взема да се кандидатирам за кмет на столицата!

Платон ми е мил, но истината ми е по-мила. Като видя нещо нередно, няма как да си мълча. Така беше и с другия коалиционен партньор преди време и се оказах прав. Не става дума за лични нападки!

Това коментира лидерът на „Атака“ Волен Сидеров отношенията в малката управляваща коалиция „Обединени патриоти“. Той бе гост в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Имам огромна заслуга Красимир Каракачанов да стане кандидат за президент. Предвиждах специален режим със спорт, така че на самите избори да се яви в по-добра форма, той обаче отказа“, каза Сидеров, заявявайки, че думите му за килограмите на вицепремиера и председател на ВМРО са загрижен съвет.

„Това е другарска критика и здравословен съвет. Тялото е храм на душата. Това беше един много загрижен съвет от моя страна. Когато бяха президентските избори, аз много исках Каракачанов да се кандидатира, а Валери Симеонов се опъваше до последно и с големи резерви се съгласи накрая. Тогава бях предвидил специален режим със специалист по хранене и спортни занимания, за да се яви Каракачанов на самите избори в по-добра форма. Моята загриженост не е от днес и вчера“, каза Сидеров.

Запитан дали драмата е дошла заради 7-те пъти повече от „Атака“ гласове, които ВМРО са получили на евроизборите, Сидеров отговори: „Драмата тръгна още от изборната нощ. Той и колегите му започнаха да говорят, че съм ги нападал. Все още не е получена паричната награда, която обявих за този, който ми сподели нападка или клевета по време на кампанията. Ние показахме как Джамбазки 2014 г. казва: „Крим е руски“, а 2015 г. твърди обратното. Това не е лична нападка, а съм длъжен да го посоча. Това явно ги поздразни. Ако показваме резултатите назад в годините, имал съм и 20 пъти по-добър резултат. Колкото до самите критики, там се произнесох. Имам много големи съмнения относно това дали вотът бе честен и коректен“.
„За ВМРО ще се покаже много сериозен цигански вот в момента, в който ромите у нас бяха обиждани от лидера на ВМРО. Посочвал съм циганската престъпност, проблемите, но знаете, че водех дела и спечелих задето ми приписваха някакви думи спрямо ромите“, посочи Сидеров.

Не съм заявявал досега, че имам намерение да разваляме управлението, посочи той на въпрос дали ще напусне коалицията.

Той коментира още, че битката за София е въпрос номер едно за ГЕРБ. И предположи, че сам може да се кандидатира за кмет на столицата на местните избори наесен.

Ще взема да се кандидатирам за кмет на София с една единствена точка-забрана на гей-парадите, каза Волен Сидеров.

Изтъкна и, че това е кратък път към премиерския пост и припомни, че преди да оглави изпълнителната власт, Бойко Борисов бе столичен кмет.

Защо САЩ не ни подарят самолетите, те са го правили за други държави, които не са част от НАТО, попита риторично Сидеров. И посочи като пример Египет и Индонезия.

Ние ще дадем 3 милиарда са самолети, чиято полза е спорна. Сделката за F-16 е жест с чупка в кръста към САЩ, която ощетява България, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Той напомни, че е гласувал „против“ предложението страната ни да купи изстребители от Щатите. Според него парите, които България ще плати за 8-те машини може да отидат за пенсии. „Ще се боря тези пари да не отидат за самолети, а за нещо полезно в България”, обясни той.

Според него много по-ефективно бихме могли да защитаваме територията си с установки като С-400, каквито Турция купува от Русия, вместо с осем самолета.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене