Свържете се с нас

Таблоид

Лятна превантивна програма

Публикувано

на

„Ваканция – 2019“ започва много скоро! За седма поредна година Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Гоце Делчев организира Лятна превантивна програма „Аз избирам доброто!“.

Тази година в нея са включени 13 различни клубове по интереси, в които чрез неформални методи и социална ангажираност децата ще могат да придобиват интересни знания, умения и да развиват своите таланти.

Записването започва от днес и ще продължи до 26 юни 2019 г., когато е крайният срок. Официалното откриване на лятната превантивна програма ще бъде на 26 юни от 11.00 часа в Дома на културата в гр. Гоце Делчев, а дейностите в клубовете ще се провеждат през месеците юли и август от лятната ваканция.

Приложено изпращам пълна информация за всички клубове, както и реда за записване на децата. В прикрепените снимки ще видите и част от заниманията в клубовете през миналогодишната лятна програма.

 

ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

                                  ОБЩИНСКА  КОМИСИЯ  ЗА  БОРБА  С  ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ  ПРОЯВИ

НА  МАЛОЛЕТНИТЕ  И  НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ

кани

всички желаещи деца и младежи в училищна възраст да се включат в

ЛЯТНАТА ПРЕВАНТИВНА ПРОГРАМА

                 

 • Клуб „Добро сърце”понеделник и четвъртък от 17.00 до 19.00 ч. /тел. за записване 0894605360/

            Дейностите включват благотворителни инициативи, посещения в домове и социални институции за подпомагане на възрастни хора и деца с увреждания,  тематични презентации и срещи със служители на РУ „Полиция”, РС „ПБЗН” и др.

 

 • Клуб „Приятели на природата”сряда и петък от 9.00 до 11.00 ч. /тел. за записване 0988885784/

            Дейностите включват опознаване на растителни видове, природозащитни акции и дейности по опазване на природата, залесяване, озеленяване,  тематични презентации, планиране на градини, екологични дискусии и др.

 

 • Клуб „Сръчни ръчички понеделник и сряда от 10.00 до 12.00 ч. /тел. за записване 0877464231/

            Дейностите ще се провеждат на открито в парка на град Гоце Делчев и включват декорация, изработване на еко-сувенири, плетене, шиене, сглобяване на предмети от хартия, текстил, рециклирани материали и др.

 

 • Клуб Риболов”вторник и четвъртък от 16.00 ч. до 19.00 ч. /тел. за записване 0876242425/

Дейностите включват посещения в ЛРС „Сокол” град Гоце Делчев, запознаване с риболовните принадлежности, видовете риба, и най-вече риболов във водоемите в близост до град Гоце Делчев. За децата ще има осигурен транспорт.

 

 • Клуб „Баскетбол”вторник и сряда от 17.00 до 19.00 ч. /тел. за записване 0883333441/

Тренировките по баскетбол ще се провеждат в спортната зала на ПГ по МСС „Пейо Яворов” – град Гоце Делчев.

 

 • Клуб „Латино фитнес”вторник и сряда от 10.00 до 12.00 ч. /тел. за записване 0878390801/

Дейностите включват спортни упражнения, двигателни игри, фитнес и танци на открито – спортната площадка в парк „Панорамата” – град Гоце Делчев.

 

 • Клуб „Рисуване”вторник и четвъртък от 10.00 до 12.00 ч. /тел. за записване 0897525961/

Рисуването се провежда на открито в парка на град Гоце Делчев.

 

 • Клуб „Забавно лятно четене” вторник и четвъртък от 13.30 до 15.00 ч. /тел. за записване 0877382227/

Дейностите ще се провеждат на открито в парка на град Гоце Делчев, в градинката пред църквата „Света Богородица” или в читалнята на Библиотеката при НЧ „Просвета – 1865” град Гоце Делчев /когато вали/.

 

 • Клуб „Киномания”понеделник и сряда от 10.00 до 12.00 ч. /тел. за записване 0897548459/

Дейностите включват безплатни кинопрожекции и тематични дискусии по филмите в Кино „Парадизо” – град Гоце Делчев.

 

 • Клуб „Фотография” четвъртък и петък от 09.00 до 11.00 ч. /тел. за записване 0898726604/

            Дейностите включват запознаване с различни техники на снимане, фотографски програми и материали, фотографиране и обработка на снимки, организиране и подреждане на фотоизложба.

 

 • Клуб „Приятели на Музея”вторник и петък от 16.30 до 18.30 ч. /тел. за записване 0878854252/

            Дейностите включват запознаване с историята на Неврокопския край, исторически пътешествия в различни епохи чрез интерактивни занимания в Историческия музей на град Гоце Делчев. Заниманията ще се провеждат в Общински исторически музей – град Гоце Делчев.

 

 • Клуб „Млад журналист”сряда и четвъртък от 16.30 до 18.30 ч. /тел. за записване 0887159871/

            Дейностите включват запознаване с различни жанрове и техники в журналистиката, упражнения в творческо писане, интервюта на интересни личности, посещения на медии в град Гоце Делчев.

 

 • Клуб „Туризъм”четвъртък от 8.00 до 12.00 ч. /тел. за записване 0897807252/

            Дейностите включват запознаване с исторически и природни обекти в неврокопския край, кратки туристически преходи и екскурзии. Заниманията изискват издържливост и отлична дисциплина /сборен пункт пред Читалище „Просвета – 1865”/.

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:

 

 • Заниманията са предназначени за деца над 7-години, които са ходили на училище през изминалата учебна година. Децата са задължени да спазват правилата за поведение в клубовете и да носят своята лична входна карта при всяко посещение.
 • За записването на децата в летните клубове, родителите им или техни упълномощени представители следва да попълнят Декларация за съгласие /по образец/ и Заявление до Председателя на ОКБППМН – Валери Сарандев. Заявления и декларации ще се подават в Информационния център на Община Гоце Делчев или сканирани на имейла на ОКБППМН – Гоце Делчев okbppmn@abv.bg. При подаването на документите в Информационния център на Община Гоце Делчев родителите ще могат на място да получат и входната карта на своето дете.
 • Препоръчително е родителите да се обадят и на посочените телефони на ръководителите на избраните от децата клубове с цел своевременно оформяне на групите и навременна подготовка за стартирането на дейностите.
 • Родителите на всички деца задължително трябва да попълнят декларации за съгласие, по образец на ОКБППМН, публикуван на страницата на Община Гоце Делчев www.gotsedelchev.bg в отдел „СЪОБЩЕНИЯ”. Декларации и заявления могат да бъдат получени и от Информационния център на Община Гоце Делчев.
 • Дейностите във всички клубове са предвидени за месеците ЮЛИ и АВГУСТ 2019 г., като са възможни промени в датите и часовете на заниманията според броя на записалите се деца, оформяне на възрастови групи или други  възникнали обстоятелства.
 • Срокът за записване е до 26 юни 2019 г.
 • Официалното откриване на Лятната програма ще се състои на 26 юни 2019 г. от 11,00 ч. в Дома на културата град Гоце Делчев, където децата ще се запознаят с ръководителите на клубовете и ще се уточнят стартовите дни за летните занимания във всеки клуб.
 • Всички занимания са напълно безплатни за децата!
 • Информация за дейностите на ОКБППМН можете да намерите и във Фейсбук страницата:  Общинска комисия за БППМН – Гоце Делчев

 

ОЧАКВАМЕ ВИ

И ВИ ПОЖЕЛАВАМЕ ЩАСТЛИВО И НЕЗАБРАВИМО ЛЯТО !

 

Нашите партньори: Районен съд – Гоце Делчев, РС „Пожарна безопасност и защита на населението” – гр. Гоце Делчев, РУ „Полиция” – гр. Гоце Делчев, Ловно-рибарско сдружение „Сокол” – град Гоце Делчев, Общински исторически музей – Гоце Делчев, БЧК – Гоце Делчев, Библиотека при НЧ „Просвета-1865” – гр. Гоце Делчев, ПГ по МСС „Пейо Яворов”, Зала „Неврокоп – Арена”,

Кино „Парадизо” – гр. Гоце Делчев,

 

 

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Таблоид

Сложиха на тезгяха кафето „Младост“ в центъра на Гоце Делчев! Искат му € 300 000!

Публикувано

на

„Младост“ както бе известно дълги години – кафе -„Малибу“, заведението намиращо се в сградата на ОБС – Гоце Делчев е обявено за продан.

Агенцията на местен общински съветник го е обявила за сумата от 300 000 евро.
Ето какво пише в обявата, взета от сайта имоти.бг.

„Продава се работещ, напълно оборудван кафе-бар в идеален център на град Гоце Делчев. Заведението се предлага с цялото оборудване видимо на снимките. Налична е и оборудвана кухня.“

Последните години заведението наистина работеше в криза след криза. Старият собственик финансово закъсал бе ипотекирал имота, наематели едвам издържаха да плащат сметките си.
Вижда се, агонията свърши и собственикът се е предал.

Въпрос на време е да видим дали ще се намери някой да му брои близо 600 000 лева за въпросния имот. И да се намери паралия, трудно ще се разработи това кафе, да се намери качествен персонал е почти невъзможно, а и последно време барът се превърна в пушилня за младите, които се „лигавят“ на по едно кафе или вода, а това разходи не плаща, коментират темата познавачи на бизнеса и заявяват убедено – за толкова пари – избиване на инвестицията е почти невъзможна.

Вестник “ Градът  “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Деца катерят гигантски скали в Неврокопско

Публикувано

на

С трениране на техника на катерене и спускане по отвесна скала пещерен клуб „Прилеп“ в  Гоце Делчев откриха новата пещерняшка учебна година. Младите спелеолози, членове на клуба,  приложиха и усвоиха на практика наученото при теоретичното запознаване с тази техника. Клубът в Гоце Делчев е единственият оцелял пещерен клуб в Югозападна България, което обяснява и членуването на запалени спелеолози от Петрич и Благоевград.

При съвместното обучение, под вещото ръководство на опитните клубни инструктори, младите пещерняци приложиха знанията как да покорят отвесната, около 80-метрова скала в местността „Момина кула“ край гр. Гоце Делчев. Възхищение предизвика героичното изкачване на стената от Таня Благоева от Петрич и ученичката от Гоце Делчев Теодора Бързева. Усвояването на такава техника се налага при проникване в така наречените „каскадни пещери“, при което често се налага спускане и изкачване на подобни стени.

В пещерен клуб „Прилеп“ възрастовата палитра на членовете варира от 11 до 73 години. Впечатляващ е ентусиазмът на 11-годишният Милко от Петрич и 15-годишните Лили и Мими от Гоце Делчев и Благой от Петрич, които със завидни умения и сръчност усвояват уроците по пещерно дело. Сходните интереси към екстремни преживявания и любов към природата обединяват членовете на клуба в един сплотен колектив и истинско, неподправено приятелство между хората от трите града. Традиционно всяка пещерна експедиция завършва с вечер край лагерния огън с любими песни, китарен звън и незабравими спомени.

Вестник “ Градът “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ