Над 100 награди за самодейците на „Фолклорна магия“ в Банско

Националният фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“-Банско ще се проведе за втора поредна година. Музикалното събитие е на 12, 13 и 14 юни в курортния град. Фестивалът е с конкурсен характер и е предназначен за самодейци от всяко кътче на България без възрастови ограничения. Те ще се състезават в 4 категории: пеене, свирене, танци, демонстрация на обичаи и традиции.

Над 100 награди ще бъдат връчени в рамките на трите конкурсни дни на „Фолклорна магия“. Награждаването е в края на всеки ден с начало 19:00 ч. Във всяка категория ще бъдат раздадени плакети за I, II и III място във всяка възрастова група: до 12 години, от 13 до 17 години и над 18 години.

Със заснемане на 10 видеоклипа ще отличат най-добрите участници организаторите в лицето на национална музикална фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ. Специална награда на кмета на община Банско ще предоставят домакините на събитието.

„Фолклорна магия“, Банско се провежда с партньорството на Регионален център-София, ЮНЕСКО. Изпълнителният директор на Регионалния център д-р Ирена Тодорова ще връчи специален приз на Регионалния център – плакет със знака на ЮНЕСКО в категорията „На мегдана” за представяне на автентични обичаи и традиции.

Всички самодейци получават грамота за участие на фестивала.

Отличията са в следните категории: „Фолклорни виртуози“ – инструментално изпълнение на индивидуални участници и групи – (общо 27 награди), „Нашенски славей“ – вокално изпълнение на индивидуални участници и групи – (общо 27 награди), „Дръж се, земьо“ – танцово изпълнение на танцови състави и клубове за народни танци – (общо 27 награди) и

„На мегдана“ – представяне на стари обичаи и традиции от фолклорни групи – (общо 9 награди).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене