Автогарата в Дупница е с обновен вид

С множество подобрения е вече автогарата в Дупница след дейностите, които бяха предприети от Община Дупница. Монтирани са вече нови бариери, кабинки за пропусквателен режим, ограда, която да ограничи навлизането на други МПС-та, изградена е система за видеонаблюдение в района.

Нов навес е изграден и за пристигащите пътници. Имаме още някои дейности по автогаровото пространство, които предстоят, и които ще променят облика. Общата инвестиция от Община Дупница е в размер на около 50 000 лева.

По обясними причини тук преминават много чужденци и хора от всички краища на страната, така че с кмета на Дупница инж. Методи Чимев сме коментирали да реализираме тук и някои идеи за популяризиране на туристическите възможности на региона“, лаконичен бе Георги Зарев-Управител на общинското дружество „Дупница Транс“ ЕООД, което стопанисва автогарата. „Вече получихме лиценз за превоз на пътници по линия номер 5, която ще бъде по направлението „Социални жилища“ – кв. „Байкал“.

Назначени към „Дупница Транс“ са служители „информация“, охрана и хигиенисти. Предстои да бъдат назначени и оператори за пропусквателен режим, както и шофьори за напълно новите автобуси, които ще обслужват линията“, допълни Зарев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене