Ивана и Иван Дякови пренесоха българския дух в Испания

Любимите изпълнители на много българи  баща и дъщеря Ивана и Иван Дякови пренесоха българския дух в Испания.

Този уикенд в парк “Европа” в Торехон де Ардос, Мадрид се състоя третото поредно издание на фолклорния концерт-спектакъл “Етно България”.

Мотото на родолюбивото събитие е “Заедно, за да бъде България”, а специални музикални гости от България бяха Ивана и Иван Дякови.

Фолклорният спектакъл продължи повече от три часа, а многобройните участници от България и Испания превърнаха този ден в незабравим празник на българския дух.

В програмата се включиха танцова формация “Чудесия” от Пазарджик, фолклорни и певчески ансамбли от Мадрид, Валенсия, Барселона и Палма де Майорка.

 

Красиви българки, живеещи в Испания, представиха стилизирани народни носии на русенската дизайнерка Елена Христова.

Кулминацията на фолклорния фестивал беше концерта на Иван Дяков и неговата дъщеря Ивана. Те дадоха старт на своята програма с една от най-емблематичните песни в  репертоара на обичания изпълнител, “Кате, Кате”, а финалът беше поставен с“Хубава си, моя горо”.

Цялата емоция, която се създаде по време на фестивала със сигурност ще се помни дълго, както от изпълнителите  така и от всички участници и гости. За Ивана Дякова този концерт също бе много специален, защото бе най-хубавия подарък за рождения й ден.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене