Единадесетокласници от ПМГ „Я. Сандански“ в Гоце Делчев представиха свой проект под надслов „„Лицата в историята – мисъл, слово, дело“

Вчера ,ученици от 11“а“ клас при ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Дерчев представиха своя проект в областта на хуманитарните науки на тема: „Лицата в историята – мисъл, слово, дело“ .Проектът си единадесетокласниците  представиха пред ръководството на училището, родители, съученици, приятели.

Трите екипа – по философия, български език и литература и история, имаха  супер интересната задача – да представят мисъл, дело, слово на изключителна българска личност.

Младежите разказаха под различна форма завладяващи истории за невероятни изследвания в областта на българската психология и изготвиха уникален авторски албум с важни факти за живота и дейността на Спиридон Казанджиев.

Вторият екип бе заснел предаване, посветено на Леда Милева, на тема: „Детството – пламъкът на живота“, третия екип  се представи с авторски видеоклип за живота на летеца Неделчо Бончев, както и  с макет на самолета, пилотиран от българина.

Всички гости  на евикалното събитие се включиха активно и в електронна анкета с въпроси за Втората световна война.

Единадесетокласниците споделиха, че са научили много от работата по тези проекти и описват това преживяване с думата приключение, което ги е направило по-сплотени, по-обогатени и вярващи в силата на българския дух.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене