Свържете се с нас

Таблоид

Отдел „Държавен архив“ – Кюстендил, връчи грамоти на номинираните за „Читател за 2018 г.“, „Дарител за 2018 г.“ и „Приятел на Архива за 2018 г.“

Публикувано

на

На 10. юни по случай Международния ден на Архивите Отдел „Държавен архив“ – Кюстендил, връчи грамоти на номинираните в категориите „Читател за 2018 г.“, „Дарител за 2018 г.“ и „Приятел на Архива за 2018 г.“.

С най-много посещения за „Читател на 2018 г.“ е наградена Светла Александрова – Анева. От 2009 г. тя е уредник в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ в Кюстендил. Представя творчеството на Майстора и други кюстендилски художници в редица изложби и публикации 


Дарител на 2018 г. е Никола Кадийски за предоставените от него документи от личен произход, отразяващи дейността му в сферата на просветата, профсъюзната дейност, краезнание и култура. Те са регистрирани като самостоятелен архивен фонд. 


Приятел на Архива за 2018 г. е Стефан Христов, който като създател и администратор на фейсбук групата „Стари снимки от Кюстендил“, популяризира снимки, статии и информации от фейсбук страницата на Държавен архив – Кюстендил. 


Всеки от тях получи и календар на Държавна агенция „Архиви“.
На събитието присъстваха ученици от Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил, придружени от педагогическия съветник Елеонора Христова. 


Учениците се запознаха с реда за ползване на документи в читалнята, с личен и учрежденски фонд, както и с Информационната система на държавните архиви. 


Освен това бяха експонирани оригинални архивни документи на Читалище „Братство“ – Кюстендил във връзка със 150-годишнината от създаването му, които предизвикаха голям интерес.

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Таблоид

ПОЧИНА ДАРКО ПРОКОПОВ

Публикувано

на

Една емблематична личност за Гоце Делчев и региона си отиде от този свят.

Починал е бизнесменът от близкото минало Божидар Прокопов.

Новината съобщи колегата Константин Пашкулев във фейсбук.

Топ Преса изразява своите съболезнования към семейството.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Зоокътът в Сандански се сдоби с нови обитатели

Публикувано

на

В началото на седмицата служители от „Държавно горско стопанство“ Кресна спасиха малка сърна-приплод, на приблизителна възраст 1-2 месеца.

Вероятно малкото е било подгонено от лисици на територията на ЖП гарата в град Кресна и се е отделило от майката. Животинчето вече е част от зоокъта в парка, където животът му ще бъде вън от опасност.

Днес, още един нов член се появи на бял свят. Една от кошутите си има малко, което в момента опознава света около себе си, плътно до своята майка.

Само преди два месеца в зоокъта се роди и първото бебе в стадотото на муфлоните.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ