Джамбазки: Партийната субсидия трябва и ще бъде намалена

Той е категоричен, че причината за скандалите в „малката коалиция“ са резултатите от изборите

При всички случаи субсидията трябва да бъде намалена и ще бъде намалена. Дали ще е 1 лев, дали ще е някаква различна от тази цифра, но трябва да е намалена. Това е общественото очакване и е задължително да се случи.  Нашите представители правят различни предложения. Има вариант да има таван на субсидиите.

Това заяви в предаването „Събуди се” по НОВА заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Евродепутатът е на мнение, че не е редно да бъдат премахнати изцяло субсидиите за партиите от държавата, защото по този начин партиите ще трябва да търсят пари от някъде другаде, което ще доведе до зависимости.

Трябва да има таван на субсидиите. Те трябва да се харчат за политическа дейност. Не трябва партиите да ги държат на влог. Трябва да има и отчетност, добави още той.

Джамбазки беше категоричен, че предизборната кампания на ВМРО е била в рамките на закона.

Ангел Джамбазки е на мнение, че причината за тежките скандали в т.нар „малка коалиция” са резултатите от евровота.

Мога да си го обясня само с резултата от изборите. Той очевидно е нещото, което провокира тези тежки думи, коментира още заместник-председателят на ВМРО. По думите му технически Волен Сидеров е коалиционен партньор, а дали ще остане такъв зависи от неговите действия.

Той не изключи да има раздяла с коалиционен партньор. Според него обаче това би било безотговорно.

Заместник-председателят на ВМРО коментира, че е било грешка, че партиите от Обединени патриоти не са се явили заедно на изборите за евродепутати. Ние взехме мандат от ДПС, а ако бяхме с нашите партньори, щяхме да имаме още по-силно представяне, посочи той и напомни, че целта на патриотите в управлението е изтикването на ДПС.

Би било безотговорно да развалим коалицията заради лични отношения, посочи Джамбазки. Категоричен е, че ниската избирателна активност е сигнал.

Евродепутатът използва ефира на НОВА, за да отправи благодарност към всички тези близо 150 хиляди избиратели, които за гласували за ВМРО и него на евроизборите. Това за мен е важно и изключително задължаващо, каза Ангел Джамбазки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене