Свържете се с нас

Ataka

 Волен Сидеров: Не мисля, че има скандали или сътресения, които са фатални и могат да съборят управлението. Предстоят трудни местни избори, но АТАКА ще се пребори!

Публикувано

на

Тероризмът не се бори с войска, самолети и танкове, а с тайните служби. Убеден, че тези атентати, които са всекидневие в Западна Европа, не стават без съдействие на хора от техните служби. Сигурен съм в това. И американски, и израелски и вътрешни.

– Г-н Сидеров, Вие сте сред най-явните противници на гей парада в София. Какво смятате, че пропагандира той и мислите ли, че бихте могли да го спрете? 
– Ако съм кмет на София, ще го спра веднага. Ще преустановя тези шествия, които са дразнещи и срещу които се изказа вече българската православна църква. Обществеността е против. Дори представители на тези среди твърдят, че са против това демонстриране. Какво точно демонстрират? Чух някакви безумни изрази като „освобождение на гейовете“. Все едно са били арестувани, а те присъстват навсякъде. Ако се смятат за някакво малцинство, което има ограничения, това просто не е вярно. Те са излишни, дразнят и не може да се натрапват директно и публично такива антихристиянски вярвания.

Ако някой направи демонстрация против ценностите на исляма, ще стане страшно.

Тук имаме откровена гавра с християнството и няма реакции на общество и институции. Напротив, в събота видях толкова много полиция в центъра на София, колкото не бях виждал от 2006 година, когато от АТАКА правихме митинг срещу американските бази. На всеки 15 метра стоеше полицай. Това са огромни ресурси. Защо? За да охраняват гей парад. Какво охраняват? Антихристиянска демонстрация. Това е неморално и нередно. Ще задам въпрос към министъра на вътрешните работи, както и към силовия вицепремиер, колко ресурс е похарчен, кой е разпоредил да се охранява по начин, по който и президенти не се охраняват и какво струва това на българския данъкоплатец. Те са длъжни да ни дадат тази информация.

– Преди няколко дни министър Каракачанов намекна за разпадане на Коалицията, а снощи поискахте и оставката му. Какво е бъдещето на „Обединени патриоти“? 
– Каракачанов, от изборната нощ, всява внушението, че аз съм го нападал по време на кампанията. Аз обявих публично парична награда, ако някой намери някъде моя нападка по време на кампанията 26 април – 26 май. Такава няма. Той не уточнява какво точно го напада, но казва: „АТАКА ме напада, Сидеров ме напада“. Какво те напада Сидеров? Каквото показахме по „Алфа“ беше един клип, в който Ангел Джамбазки през 2014 година, лятото преди изборите за ЕП тогава, в студиото на БНТ каза, че Крим е руски, там живеят само руснаци и Крим не е анексиран. Отива в ЕП следващата година и там прави обратното изказване. Само за една година – две противоположни мнения. Два клипа, които ние пуснахме. Това е фактология, а не нападка.

Ако някой търси разпад на коалицията, не съм аз. Може би ВМРО са си повярвали, че са много велики и трябва да овладеят патриотичните ниши. Аз не съм този, който работи за разпад. Аз бях мотора, двигателя и причината тази коалиция да се формира. Валери Симеонов беше изключително против, когато предложих Каракачанов да бъде кандидат за президент, заедно с Нотев. Симеонов до последната минута се дърпаше и с голямо недоволство прие тази идея. Даже в началото искаше да е инициативен комитет и да не излизаме трите партии заедно. След това, в продължение на ден-два, си промени виждането и излязохме като коалиция.

Кога Каракачанов щеше да стигне до позиция, в която да взима толкова много гласове като президент, а след това да бъде предложен за вицепремиер и министър на отбраната, ако не беше това, което аз направих през 2016 година. Да не ми говорят, че аз нещо разпадам. Аз изграждах през цялото време. В продължение на една година в парламента съм търпял какви ли не компромиси, за да комбинирам сбора от трите партии и групи от хора, които са много различни. Някои от тях въобще не са били в парламента и нямаха понятие. Нямаха тази политическа култура, която ние сме натрупали през годините.

Компромисите ми за парламентарните избори бяха най-големите. Кога е мечтал Каракачанов, че може да има 11 депутата? Това е факт, защото направих отстъпки в определени райони, а той си игра с преференции и си направи някои негови хитрости и по този начин се получи това число – 11 за ВМРО и 7 за АТАКА. Това не е справедливо и не отговаря на реалното съотношение на силите. Както и да е, казал съм, че компромисите и щетите по този въпрос са мои.

Сега виждам една прекомерна алчност и едно желание да се занули присъствието на АТАКА и НФСБ, за да остане единствено ВМРО на патриотичната нишка. Това го казвам ясно, че няма да бъде допуснато и който тръгне да работи по тоя процес, да ме погребва отново, само мога да му кажа, че е обречен на провал.

– Според Вас, има ли изглед това правителство да се разпадне и да се стигне го предсрочни избори? 
– Не мисля, че има скандали или сътресения, които са фатални и могат да съборят управлението. И трите партии в ОП поотделно сме заявявали, че управленската програма трябва да се довърши. ГЕРБ са на същото мнение, така че е нужно по-скоро изясняването на въпроси като този защо Джамбазки си променя мнението и пише доноси срещу мен в Групата на консерваторите в Брюксел? Но това няма нищо общо с управленската програма на правителството. Ако Борисов реши да прекратява мандата си, това вече е друг въпрос.

– Имате ли вече визия за местните избори и какво ще очаквате от тях? 
– Това са най-трудните избори за партия като АТАКА, тъй като ние нямаме клиентилизма, който имат други партии. Нямаме примерно кметове на областни градове, огромните администрации, МВР, през които се правят избори. Местните избори са най-трудни, защото там действат други принципи. За нас това ще са много трудни избори, но ще се опитаме да направим някъде общински кмет. Това е нещо, което за нас е постижимо. Няма да се изхвърлям. Ако някъде успее АТАКА да има общински кмет, това ще е успех, защото до сега не сме имали през всичките тези години.

– Много пъти в миналото сте предупреждавали за опасността от спящи клетки на „Ислямска държава“ в България. Вече е налице и първата такава ситуация – с момчето от Пловдив, което е обвинено в тероризъм. Какво е решението на този проблем? 
– Писал съм и съм говорил много по този проблем, още преди да формирам ПП АТАКА. Това съществува истински от поне 20 години, а най-голямата грешка и щета в България е, че от службите и контраразузнаването бяха разбити тези направления, които се занимаваха с турската и арабските държави. Създадоха едно направление, което да работи против Русия, тъй като обявиха, че това е нашият враг в момента, а по направление „ислям – арабски свят – Турция“, просто там не се работи. Бил съм в комисията по контрол на ДАНС и това го знам със сигурност. Там даже ги възпират. Имал съм оплаквания от служители, които твърдят, че са с вързани ръце да работят по темата „ислям“. Оттам тръгва всичко. България имаше добри служби по турска и ислямска линия.

Тероризмът не се бори с войска, самолети и танкове, а с тайните служби. Както съм убеден, че тези атентати, които са всекидневие в Западна Европа, не стават без съдействие на хора от техните служби. Сигурен съм в това. И американски, и израелски и вътрешни. По друг начин не може един терорист да отиде, да стреля и да взриви бомба, а после да се скрие и да стане неоткриваем. Накрая да съобщят, че са го убили, ама дали е той, дали не е той…

Аз мисля, че цялото това нахлуване и присъствие на ислямски тероризъм в Европа и България става с една цел – да бъде отслабена Европа и да бъде превърната в един придатък на американския пазар.

коментара

Ataka

Волен Сидеров: Елен Герджиков от името на Борисов ли говори?!

Публикувано

на

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира кога и защо би се кандидатирал за кмет на София. Защо председателят на Общинския съвет от ГЕРБ Елен Герджиков отхвърля подадената му ръка и дали на балотаж би подкрепил Йорданка Фандъкова обяснява в откровен разговор пред ПИК Сидеров.

– Господин Сидеров, инициативен комитет от преподаватели и спортисти иска да издигне вашата кандидатура за кмет на София, същевременно вие декларирахте готовност да подкрепяте Йорданка Фандъкова като прекалено категорично. Аз казах, че ще заявя публично подкрепа, когато видя кои излизат. Защото се очаква ВМРО да извади кандидат. Но подкрепата ми за Фандъкова, така или иначе, беше обявена. Няма лошо. Въпросът е, че сега има реакция на хора, които казват: „Волен да излезе за кмет, за да се справи с гей парада!“ Ако правилно ви разбирам, сега вие се вслушвате в гласа на определена група граждани?

– Това е инициатива на граждански комитет. Не става дума да излизам като независим. Въпросът е да изляза и с кандидатура за кмет, а не само с листа.

– Вие приемате ли тази номинация и кандидатирате ли се за кмет, какво се случва тогава с идеята ви да подкрепите Фандъкова?

– Вчера в Дряново, където издигахме кмет, казах за местния сайт, че ще съобщя това в бъдеще публично – за подкрепа на Фандъкова, но изчаквам, тъй като научавам, че някои коалиционни партньори на ГЕРБ ще издигнат Фандъкова. Това веднага го грабнаха и го обявиха като новина, че ще я подкрепям. В същото време някой си Елен Герджиков, председател на Общинския съвет, беше написал във фейсбук: „Благодаря, няма нужда от вашата подкрепа!“ Е, хубаво, щом се чувстват толкова силни… Това става в същия ден, в който БСП казва, че ще подкрепя Мая Манолова. Т.е. за Фандъкова всяка една подкрепа и подкрепичка е ценна, но щом така смята Елен Герджиков, щом там той говори вместо нея и ми обяснява вместо нея, вместо Бойко Борисов, да си го отглеждат този човек. Аз вече имам предложения и ме подтикват доста хора, инициативен комитет, който казва: „Излез за кмет! Не бъди само с листа, защото ти си човекът, на когото разчитаме да спре гей парадите, които развращават децата. Това трябва да се прекрати, а сегашното ръководство на общината не го прави. И виждаме, че всяка година става все по-зле.

– Очевидно не ви липсва амбиция и влизате в битката за кметския стол в София?

– Ще ги видя тези хора от инициативния комитет, ще се срещна с тях. Тогава ще мога да кажа категорично. Може би в близките ден-два. Трябва да ги чуя тези хора. Те са се събрали спонтанно. Потърсили са нещо като организатор, който да ги координира и ми го предлагат. Аз трябва да се видя с тях. Сега пътувам. В Стралджа съм. Тук издигаме Атанас Киров, досегашния кмет. И се прибирам в София. Довечера ще съм в БНТ. До ден-два ще съобщя официално.

– Ако се стигне до балотаж и сте в позицията да подкрепяте или да не подкрепяте някого, какво ще е политическото ви поведение?

– Това го казах. По принцип подкрепата ми е за Фандъкова. Но ако не я искат тази подкрепа, ще помоля да го кажат официално. Няма да им я натрапвам. Трябва да се пита другарят Елен Герджиков какво има предвид, като казва, че няма нужда. Ако няма нужда действително, няма да се натрапвам.

коментара

Продължете с четенето

Ataka

АТАКА издига бивш военен и баща на 4 деца за кмет на Дряново

Публикувано

на

Николай Минчев ще се бори за ред, сигурност и по-добър живот в общината

Партия АТАКА издига за кандидат-кмет на Община Дряново Николай Минчев. Той е на 51 години, семеен, баща на 4 деца. През 1987 г. завършва военно училище. Има две магистратури – „Психология” и „Социална педагогика”. 14 години работи към Министерството на отбраната – „Военна полиция”, отдел Регионална служба „Сигурност – ред и охрана”. Към момента е на позиция директор „Организация” на охранителна фирма, която е в топ 3 в България. Контролира и отговаря за дейността на фирмата в Северна България.

„Николай е с богат опит в ръководенето на хора, осъществяването на ред и сигурност, което е много важно за един кмет. Той е най-добрата кандидатура, която ще бъде издигната в Дряново. В негово лице Дряново ще види промяна и ще бъде подкрепен от дряновци”, заяви Волен Сидеров в Дряново по време на представянето на кандидата на АТАКА.

В първите си думи към медиите, Минчев каза, че „ще има нов модел на управление на общината. Сегашният се оказа порочен. Прозрачността ще бъде задължителна, за да виждат гражданите какво се прави”.

Сред приоритетите му са подобряване на реда и сигурността в Дряново, прозрачност при разходването на публичните средства и по-добър живот за жителите на общината. „Ще търся инвеститори, които ще помогнат за нов облик на града и разкриването на работни места”, увери Минчев и добави, че по-важни са действията, отколкото думите. Сидеров потвърди, че кандидатът на АТАКА е човек на действието и го е доказал в професионалното си развитие.

По време на пресконференцията партийният лидер посочи, че най-големият проблем в местната власт е как се харчат парите. „Това тревожи и възмущава хората. Доста от тези харчове стават скрито. Точно тук е мястото за прозрачност. Едно от първите неща, които ще направят нашите кметове, е ревизия как са се харчили бюджетите и ще се пресече даването на поръчки „на тъмно” на свои хора”, категоричен бе Сидеров. Той коментира, че преди да се направи електронно правителство, трябва да се започне от местна електронна власт, защото тя е по-близо до живота на хората. Лидерът на АТАКА заяви, че резултатите на партията на този местен вот ще бъдат много по-добри от тези през 2015 г.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ