Свържете се с нас

Ataka

 Волен Сидеров: Не мисля, че има скандали или сътресения, които са фатални и могат да съборят управлението. Предстоят трудни местни избори, но АТАКА ще се пребори!

Публикувано

на

Тероризмът не се бори с войска, самолети и танкове, а с тайните служби. Убеден, че тези атентати, които са всекидневие в Западна Европа, не стават без съдействие на хора от техните служби. Сигурен съм в това. И американски, и израелски и вътрешни.

– Г-н Сидеров, Вие сте сред най-явните противници на гей парада в София. Какво смятате, че пропагандира той и мислите ли, че бихте могли да го спрете? 
– Ако съм кмет на София, ще го спра веднага. Ще преустановя тези шествия, които са дразнещи и срещу които се изказа вече българската православна църква. Обществеността е против. Дори представители на тези среди твърдят, че са против това демонстриране. Какво точно демонстрират? Чух някакви безумни изрази като „освобождение на гейовете“. Все едно са били арестувани, а те присъстват навсякъде. Ако се смятат за някакво малцинство, което има ограничения, това просто не е вярно. Те са излишни, дразнят и не може да се натрапват директно и публично такива антихристиянски вярвания.

Ако някой направи демонстрация против ценностите на исляма, ще стане страшно.

Тук имаме откровена гавра с християнството и няма реакции на общество и институции. Напротив, в събота видях толкова много полиция в центъра на София, колкото не бях виждал от 2006 година, когато от АТАКА правихме митинг срещу американските бази. На всеки 15 метра стоеше полицай. Това са огромни ресурси. Защо? За да охраняват гей парад. Какво охраняват? Антихристиянска демонстрация. Това е неморално и нередно. Ще задам въпрос към министъра на вътрешните работи, както и към силовия вицепремиер, колко ресурс е похарчен, кой е разпоредил да се охранява по начин, по който и президенти не се охраняват и какво струва това на българския данъкоплатец. Те са длъжни да ни дадат тази информация.

– Преди няколко дни министър Каракачанов намекна за разпадане на Коалицията, а снощи поискахте и оставката му. Какво е бъдещето на „Обединени патриоти“? 
– Каракачанов, от изборната нощ, всява внушението, че аз съм го нападал по време на кампанията. Аз обявих публично парична награда, ако някой намери някъде моя нападка по време на кампанията 26 април – 26 май. Такава няма. Той не уточнява какво точно го напада, но казва: „АТАКА ме напада, Сидеров ме напада“. Какво те напада Сидеров? Каквото показахме по „Алфа“ беше един клип, в който Ангел Джамбазки през 2014 година, лятото преди изборите за ЕП тогава, в студиото на БНТ каза, че Крим е руски, там живеят само руснаци и Крим не е анексиран. Отива в ЕП следващата година и там прави обратното изказване. Само за една година – две противоположни мнения. Два клипа, които ние пуснахме. Това е фактология, а не нападка.

Ако някой търси разпад на коалицията, не съм аз. Може би ВМРО са си повярвали, че са много велики и трябва да овладеят патриотичните ниши. Аз не съм този, който работи за разпад. Аз бях мотора, двигателя и причината тази коалиция да се формира. Валери Симеонов беше изключително против, когато предложих Каракачанов да бъде кандидат за президент, заедно с Нотев. Симеонов до последната минута се дърпаше и с голямо недоволство прие тази идея. Даже в началото искаше да е инициативен комитет и да не излизаме трите партии заедно. След това, в продължение на ден-два, си промени виждането и излязохме като коалиция.

Кога Каракачанов щеше да стигне до позиция, в която да взима толкова много гласове като президент, а след това да бъде предложен за вицепремиер и министър на отбраната, ако не беше това, което аз направих през 2016 година. Да не ми говорят, че аз нещо разпадам. Аз изграждах през цялото време. В продължение на една година в парламента съм търпял какви ли не компромиси, за да комбинирам сбора от трите партии и групи от хора, които са много различни. Някои от тях въобще не са били в парламента и нямаха понятие. Нямаха тази политическа култура, която ние сме натрупали през годините.

Компромисите ми за парламентарните избори бяха най-големите. Кога е мечтал Каракачанов, че може да има 11 депутата? Това е факт, защото направих отстъпки в определени райони, а той си игра с преференции и си направи някои негови хитрости и по този начин се получи това число – 11 за ВМРО и 7 за АТАКА. Това не е справедливо и не отговаря на реалното съотношение на силите. Както и да е, казал съм, че компромисите и щетите по този въпрос са мои.

Сега виждам една прекомерна алчност и едно желание да се занули присъствието на АТАКА и НФСБ, за да остане единствено ВМРО на патриотичната нишка. Това го казвам ясно, че няма да бъде допуснато и който тръгне да работи по тоя процес, да ме погребва отново, само мога да му кажа, че е обречен на провал.

– Според Вас, има ли изглед това правителство да се разпадне и да се стигне го предсрочни избори? 
– Не мисля, че има скандали или сътресения, които са фатални и могат да съборят управлението. И трите партии в ОП поотделно сме заявявали, че управленската програма трябва да се довърши. ГЕРБ са на същото мнение, така че е нужно по-скоро изясняването на въпроси като този защо Джамбазки си променя мнението и пише доноси срещу мен в Групата на консерваторите в Брюксел? Но това няма нищо общо с управленската програма на правителството. Ако Борисов реши да прекратява мандата си, това вече е друг въпрос.

– Имате ли вече визия за местните избори и какво ще очаквате от тях? 
– Това са най-трудните избори за партия като АТАКА, тъй като ние нямаме клиентилизма, който имат други партии. Нямаме примерно кметове на областни градове, огромните администрации, МВР, през които се правят избори. Местните избори са най-трудни, защото там действат други принципи. За нас това ще са много трудни избори, но ще се опитаме да направим някъде общински кмет. Това е нещо, което за нас е постижимо. Няма да се изхвърлям. Ако някъде успее АТАКА да има общински кмет, това ще е успех, защото до сега не сме имали през всичките тези години.

– Много пъти в миналото сте предупреждавали за опасността от спящи клетки на „Ислямска държава“ в България. Вече е налице и първата такава ситуация – с момчето от Пловдив, което е обвинено в тероризъм. Какво е решението на този проблем? 
– Писал съм и съм говорил много по този проблем, още преди да формирам ПП АТАКА. Това съществува истински от поне 20 години, а най-голямата грешка и щета в България е, че от службите и контраразузнаването бяха разбити тези направления, които се занимаваха с турската и арабските държави. Създадоха едно направление, което да работи против Русия, тъй като обявиха, че това е нашият враг в момента, а по направление „ислям – арабски свят – Турция“, просто там не се работи. Бил съм в комисията по контрол на ДАНС и това го знам със сигурност. Там даже ги възпират. Имал съм оплаквания от служители, които твърдят, че са с вързани ръце да работят по темата „ислям“. Оттам тръгва всичко. България имаше добри служби по турска и ислямска линия.

Тероризмът не се бори с войска, самолети и танкове, а с тайните служби. Както съм убеден, че тези атентати, които са всекидневие в Западна Европа, не стават без съдействие на хора от техните служби. Сигурен съм в това. И американски, и израелски и вътрешни. По друг начин не може един терорист да отиде, да стреля и да взриви бомба, а после да се скрие и да стане неоткриваем. Накрая да съобщят, че са го убили, ама дали е той, дали не е той…

Аз мисля, че цялото това нахлуване и присъствие на ислямски тероризъм в Европа и България става с една цел – да бъде отслабена Европа и да бъде превърната в един придатък на американския пазар.

коментара

Ataka

Македонските медии в шок след анекса на Сидеров

Публикувано

на

Медиите в Северна Македония в ступор след предложения от лидера на АТАКА Волен Сидеров анекс към Договора за добросъседство.

Основни медии в съседката ни излизат със заглавия, че АТАКА предлага анекс към подписания през 2017 г. контракт и настоява Скопие да не краде историята на България.

Македонските журналисти дори бият камбаната, че София може и да скъса документа. „Ако Скопие не се съгласи да приеме измененията в договора, България може едностранно да го прекрати, аргументират се от „Атака”, пише в подзаглавие македонският интернет сайт „Нетпрес”.

„Парламентът да задължи премиера Бойко Борисов да изготви анекс на договора на България със Северна Македония, чрез който двете държави да се въздържат от всякакви спекулации и опити за присвояване на исторически събития и личности. Такова предложение направиха депутатите от „Атака” в парламента, пишат българските медии”, цитират македонските им колеги.

Журналистите отвъд границата се притесняват, че предложението на Сидеров ще забрани на Северна Македония да обявява за свои общи събития и личности и да прави „опити за присвояване” на владетелите от цар Крум до цар Иван Владислав, както и „всички исторически личности, свързани с националноосвободителната борба и борбата за обединяване на българския народ в пределите на Българската екзархия”.

Всичко това показва, че АТАКА е по делата, а не по думите. Именно затова и македонските медии са толкова притеснени от евентуалното приемане на предложените от Сидеров поправки в Договора за добросъседство.

коментара

Продължете с четенето

Ataka

АТАКА иска минимален праг за признаване на избори

Публикувано

на

Партията готви поправки в Изборния кодекс

 АТАКА ще инициира поправки в Изборния кодекс, с които да се въведе минимален праг за признаване на резултати от избори. Целта е да се избегне узаконяването на резултати, подобни на тези от вота за Европейски парламент, на който гласуваха едва 1/3 от имащите право на глас. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров пред Нова ТВ.

„Трябва да кажем, че ако поне половината от избирателите не са гласували, то изборите не са легитимни. Защото утре ни застрашава опасността да излязат на избори 200 души, да гласуват и да изберат 240 народни представители, които ще управляват”, коментира партийният председател и риторично попита: „Това ли е демокрацията.”

По думите му демокрацията е мнението на повечето хора. „А когато повечето хора не искат да гласуват или не са гласували, трябва да се замислиш дали да не промениш законите”, уточни Сидеров.

„Политическата система не работи. Тя в момента започва да показва някакво циклене. Не може с една трета от избирателите да казваш – този загуби, този спечели. Кой загуби и кой спечели на тези избори? Мисля, че загуби демокрацията”, категоричен бе той.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ