Свържете се с нас

Новини

На 14 юни в петък ,официално откриват обновените две „Мира“ в Огняново по съвместният проект на общините Гърмен и Тасос

Публикувано

на

Този петък ,на 14-ти юни  официално ще бъдат открити двете  реновирани и обновени „Мира“ намиращи се на териториите на двете гърменски села , курортното село Огняново и село Марчево , научи Топ Преса .

Обновяването и реконструкцията на двата лечебни минерални басейна бяха осъществени  посредством голям проект между община Гърмен и гръцката община Тасос .

Проекта стартира на 12-ти септември 2018 година с цялостното му представяне . За официалното откриване се очакват и представители  от гръцката страна на съвместният проект който е с наименование „Инициатива за подобряване на капацитета и достъпа до туристически дестинации в трансграничен район“,“ Дестинации за всички „ по Програмата за трансгранично сътрудничество „INTERREG-V-A-Гърция –България“2014-2020. Той е по приоритетна ос2“Устойчиво и приспособим към климата трансграничен район с общ бюджет на стойност 686 419,51 евро. Водещ партньор по проекта е община Гърмен за която в проекта бе предвидено да усвои за двата обекта 286 419,51 евро, а останалата сума от общата стойност на проекта за другият партньор – община Тасос за построяване на модерен къмпинг. Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните, участващи в Програмата за трансгранично сътрудничество „INTERREG-V-A-Гърция –България“2014-2020.

Срокът за изпълнение на проекта от българска страна бе до 29.09.2019 г. но както при старта на проекта  изпълнителят му Венцислав Амзов заяви че и двата обекта ще бъдат завършени по рано от предвидения срок което е вече факт и само след броени дни ще бъдат официално открити и двете обновени „Мира“.

И на двата обекта са изградени рампи за достъп на инвалиди ,химически тоалетни ,паркинги и детска площадка . В изпълнение на проекта и неговите специфични цели е подобрен значително достъпа до туристическите атракции и съоръжения в общините Гърмен и Тасос ,включително и за хора с увреждания. И двете общини са амбицирани да приложат интензивна политика за “солидарен туризъм „в трансграничния район с подобряване на достъпа с хора с увреждания ,реклама, и популяризиране на туристическите обекти в двете  страни по проекта и не на последно място увеличение на туристическите потоци  в двете партньорски общини. Сред основните дейности на проекта  бе и остава подробното проучване на състоянието на природното и културно наследство ,както и формиране на мерки за бъдещото му развитие и съхранение на територията на община Гърмен .

коментара

Крими

Спипаха 25-г. от Лъжница с нерегистриран автомобил

Публикувано

на

На 14.09.2019г. около 16:40 часа по бул.“Г. Делчев“ в гр.Гоце Делчев, 25-годишен мъж от с.Лъжница, е управлявал специален автомобил /вишка/, който не е регистриран по надлежния ред.

.

.

 

коментара

Продължете с четенето

Политика

233 присъди са издадени след обвинителни актове на Гешев

Публикувано

на

233-ма души са били осъдени по актове на кандидата за главен прокурор Иван Гешев от 2006 до 2016 г.

Това е периодът, в който той е работил в Софийската районна и Софийската градска прокуратура. Пак за тези 10 години той е написал 4218 постановления по досъдебни производства и 2969 акта по преписки, също и 230 обвинителни акта. Участвал е и в 711 съдебни заседания.

Данните бяха представени от Даниела Машева, която е шеф на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Прокурорската колегия на ВСС, предаде „24 часа“.

Комисията се събра днес, за да подготви проект за доклад за професионалните качества на заместник-главния прокурор Иван Гешев. На 22 юли тази година той единодушно (с 11 гласа „за“) бе номиниран за главен прокурор от Прокурорската колегия. Част от процедурата е КАК да изработи проект за доклад за професионалните му качества, който на 9 октомври ще бъде представен на Прокурорската колегия.

Пак от статистическите данни става ясно, че по времето, когато е бил начело на Специализираната прокуратура от 2016 до 2018 г. той се е произнесъл по 1793 административни преписки, 729 писма на граждани, и е направил 62 предложения за законодателни промени до главния прокурор. Също така е издал и 44 113 заповеди от административен характер.

Изводът в доклада е, че Гешев притежава високи професионални качества и стриктно изпълнява задълженията си. Той също така е носител на изключителни умения за работа в екип и успява да ги мотивира. Получил е и признания от редица институции, с които е работел. Иван Гешев присъства на заседанието на КАК.

„Тези, които очакваха негативни резултати, ще останат разочаровани и трябва да си намерят други сегменти“, заяви той. Кандидатът за главен прокурор благодари на тези, които са го подкрепили, както и на тези, които не са.

„Моето разбиране е, че за да се постигнат резултати, трябва да има взаимодействие и колегиалност“. При представянето на проекта за доклад стана ясно, че до ВСС са изпратени 73 становища относно кандидатурата на Гешев, като в 68 от тях той е бил подкрепен. Пак в проекта за доклад става ясно, че докато е бил в Софийска районна и в Софийска градска прокуратура, той е наблюдавал дела с голяма правна и фактическа сложност. Много добре е работел в екип. През годините той е усъвършенствал своите професионални качества, минавайки през 3 курса на обучение в Националния институт за правосъдие. Проектът за доклад единодушно бе приет от 10-имата присъстващи членове на КАК.

Иван Гешев отказа да коментира след заседанието с аргумента, че в момента е в процедура по избор на главен прокурор. Той съобщи обаче, че до края на седмицата може да станат ясни резултатите от проверката за спирането на програма „Хоризонт“ в петък сутринта.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ