Свържете се с нас

Таблоид

„Зелените“ разочаровани от Кресна, хората не уважиха сбирката им за говорене срещу АМ „Струма“ в Кресненското дефиле

Публикувано

на

Зелени активисти, водени от Андрей Ковачев, останаха разочаровани от бойкота, който им направиха гражданите в община Кресна, като не дойдоха на обявената предварително среща за разговор срещу строителството на АМ “Струма“ в Кресненското дефиле.

На уречения час 18,30 часа в залата на общината дойде кметът Николай Георгиев, еколожката на общината и още двама-трима местни.

„Вие сте повече от хората, то се вижда с просто око, кажете сега да чуем какво искате, каза кметът Георгиев. А „зелените“ в лицето на Десислава Стоянова, Фиданка Бачева и Андрей Ковачев обясниха, че са ходили до Европейската комисия, внесли са 800 подписа на кресненчани, които са против трасе на магистралата в дефилето, но тяхната позиция е ясна. Брюксел искал да чуе хората, тяхното мнение. “Вие трябва да се организирате и да кажете, че не сте съгласни, направете организация, а ние ще ви помогнем да си формулирате исканията, насрочете си общо събрание, ние ще ви подкрепим, акъл даваше през цялото време Ковачев и активистите, дошли с него.
„Много се пренебрегва ролята на Европа, нашата позиция те я знаят, ясна е, но само ние сме, а Кресна, хората не говорят, какво можете вие да направите, нека измислим нещо това да се промени, прикани Ковачев.

„За нас битката за дефилето не е изгубена, защото виждате, че още няма решение за европейско финансиране на този участък на магистралата, не всичко е изгубено, но всичко е във вашите ръце, каза още и Десислава Стоянова. Тя обясни, че според нея обществените обсъждания преди две години са били нагласени, но не може да го докаже. Тя заяви още, че за да се случи нещо, хората трябва да поемат нещата.

Един животновъд директно попита кмета какво мнение има, защото той навсякъде казва, че подкрепя източния вариант, както и общинският съвет. А кметът отговори – тогава да, но ме излъгаха, обещаха ми водопровод за Кресна, ама сега ще си помисля. Но трябва да сме единни, когато решаваме нещо, а ние тук в Кресна не сме единни, допълни още кметът по казуса.
Чуха се гласове да се прави инициативен комитет или нещо подобно, но в изборно време никой не поиска да се ангажира, защото ще стане много политиката.

Един от „еколозите“ пък обясни, че в края на месеца можел да докара хора от Брюксел в Кресна и журналист, който да отрази мнението на хората, че са срещу магистралата, но трябвало тези хора поименно да им се посочат.

Така или иначе десетината души, които умуваха как да се разбунтува община Кресна срещу източния вариант на магистралата, явно не отчетоха едно нещо – че нито един обикновен гражданин на общината не уважи сбирката им.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

Тази седмица във вестник „Топ Преса“

Публикувано

на

Христина Шопова – заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград, ексклузивно пред Топ Преса: Вярвам, че хората оценяват това, че работим със сърце за развитието на града

Георги Икономов: Банско е с амбицията да стане лидер в компостиране и рециклиране на отпадъците

Александра Богданска – Петканова в „Струмско“ с Dodge Viper за 175 000 лв.

Бакалов, докога ще тровиш Благоевград със закуски- боклуци?

На Острова сменят закони заради убития българин от Сандански

Бранимир Митов за седмото издание на „Талантино“: Без подкрепата на Община Благоевград „Талантино 2019“ нямаше как да се случи!

Пламен Галев заподозрян за изчезването на Буята

Благоевградчанки със стотици фалшиви профили, каква е целта? Между излъганите са: кметове, общински съветници, журналисти, адвокати, доктори…

коментара

Продължете с четенето

Новини

Благоевградчанки със стотици фалшиви профили, каква е целта? Между излъганите са: кметове, общински съветници, журналисти, адвокати, доктори…

Публикувано

на

Ще започна малко с предистория… имах профил във Фейсбук и приемах поканите за приятелство от всеки подал заявка. По често от момичета, разбира се. Бързо достигнах лимита от 5 000… така мина почти година, но осъзнах, че от тези 5 хиляди души познавам лично и общувам само с около 200 – 250 от тях. Тогава реших да поизчистя „приятелите“… започнах да преглеждам профилите и видях доста познати лица, имам предвид познати от екрана. Между тях и доста известни. Реших, че ще ми е по-лесно да премахна профила и да създам нов в който да добавям само хора, които познавам.

Наскоро видях коментар написан от едно момиче под снимка на мой приятел и щракнах да видя профилната снимка на момичето. (www.facebook.com/nokol.vlasova) Nikol Vlasova изписано на латиница. Според профила, тя е родом от Киев, в момента обаче живее в Благоевград и учи в Американският университет – АУБГ. Викам си, ОК… Рускините са си хубави, но нещо ме човъркаше и реших да проверя по мой си начин, който няма да изказвам. И както си и мислих, профила се оказа фалшив. Всички снимки в него са на Карина Лейман, която е доста популярна, особено в Instagram (www.instagram.com/karinaleyman), където има скромните 134 000 последователи. Тя е фотомодел, но се е пробвала и музикалните среди. Хайде сега пичове проверете дали в приятелите си имате Никол Власова и я премахнете… не ви е нужна.

Вторият случай е доста по фрапиращ…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ