Зам.-кметът на Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова: „Jumaya Stage Festival“ е първият от многото фестивали през юни

„Jumaya Stage Festival” е един от проектите, одобрен по Фонд „Култура“, с който много се гордеем. Тук е мяс­тото да благодаря на орга­низаторите, затова че не се отказаха след първото изда­ние. Разбира се след всяко издание се отчитат и плю­совете и минусите. Много се радвам, че това събитие продължи.

Убедена съм, че тази година фестивалът ще бъде надграден и то сери­озно. Вярвам, че ще има и повече публика и съм сигур­на, че този фестивал ще просъществува в годините, с помощта на Община Благоев­град. Благодаря и на Митко Кърнев, че е част от този фести­вал, тук в Благоев­град. Второто изда­ние на “Jumaya Stage Festival” е финанси­ран по фонд „Култу­ра“. На голя­мата сцена пред “Stage Bar” по време на двата фести­вални дни ще чуем едни от най-ярките изпълнители. Невероятните таланти из­пълнители от „Мерудия“, ще овкусят изда­нието с прия­тен привкус и много ритъм.

Запомнящите се изпълни­тели от Ака­га, Д2 и Любо Киров, Echoo Balkan Samba, Fa Rock, Leontas, Sevi идват специал­но за Втори “Jumaya Stage Festival” в Благоевград, за да раздават емоции, музика и спомени. Мястото е вече познатият терен – паркинга пред Stage bar и Райфайзен банк, площад “Македония“ и парка пред сградата на НАП.

Второто издание на фести­вала предлага и неделно училище. В него участие ще вземат известни за Бълга­рия артисти. Джумая фест предлага уъркшоп за деца и възрастни. Иван Шопов ще запознае хората с най-нови­те способи за създаване на музика. Евгени Господинов ще ни покаже пък техниките на пеене при деца и възраст­ни, които се занимават с рок музика. Водещ на фестива­ла ще бъде изключителният Георги Кючуков – шампион на първото национално пър­венство по Стендъп.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене